Υπερταμείο: Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκινούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ Υπερταμείο: Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκινούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπερταμείο: Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκινούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Υπερταμείο: Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκινούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ
Από τα ΕΛΤΑ ξεκινά το ξήλωμα του πουλόβερ στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ καθώς σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από την γενική συνέλευση η αντικατάσταση της Προέδρου κ. Ευφροσύνης Σταυράκη, του διεθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Ζαρολιάγκη και των μελών του ΔΣ.
Η καρατόμηση της διοίκησης από το Υπερταμείο, στο οποίο από τις αρχές του χρόνου έχουν περάσει μία σειρά από δημόσιες επιχειρήσεις, ήταν δρομολογημένη από καιρό. Ανάλογες διεργασίες αξιολόγησης είναι προγραμματισμένες και για τον όμιλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών και των θυγατρικών (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ).
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο, λόγω των απανωτών κρουσμάτων παρακράτησης οφειλών από λογαριασμούς καταναλωτών προς τη ΔΕΗ αλλά και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει την οικονομική ασφυξία που γίνεται θηλιά για τους 6.000 εργαζόμενους.
Η επέκταση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με ανταγωνιστικούς όρους έχει τεράστιο κόστος για την εταιρεία, η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει αυξήσει κατακόρυφα τα μερίδιά της στην μέση τάση φτάνοντας συνολικά στο 1%. Ωστόσο, ο ισολογισμός των ΕΛΤΑ εκπέμπει μηνύματα αναγκαίας και γενναίας αναδιάρθρωσης.
Πέρσι τα έσοδα ήταν 341 εκ. ευρώ, οι ζημιές ξεπέρασαν τα 15 εκ. ευρώ ενώ το ύψος των υποχρεώσεων έφτασε τα 560 εκ. ευρώ. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει συνδέσει τα προβλήματα ρευστότητας με την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της καθολικής υπηρεσίας. 
Πρόκειται για τα χρήματα που οφείλει να πληρώνει το κράτος για την μεταφορά δεμάτων σε όλη τη χώρα στα ΕΛΤΑ, τα οποία η ΕΕΤΤ έχει υπολογίσει σε 130 εκ. ευρώ. Τους προηγούμενους μήνες και με αφορμή την υπόθεση με την ΔΕΗ, τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ενέκριναν 45 εκ. ευρώ από τα 57 εκ. που είναι η συνολική οφειλή προς την Επιχείρηση.
Με βάση τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, από την κρησάρα του Υπερταμείου θα περνούσαν αρχικά τα ΕΛΤΑ και οι συγκοινωνιακοί φορείς και θα ακολουθούσαν οι εισηγμένες και τέλος οι μικρότερες μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η αξιολόγηση των ΕΛΤΑ καθυστέρησε και χρειάστηκε να μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες μέχρι να εκτονωθεί το θέμα με την ΔΕΗ ώστε να αντικατασταθεί η διοίκηση.
epirusblog.gr
5 of 5
Υπερταμείο: Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκινούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6696649034637673037
Σχόλια
item