Γιάννενα: Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές Γιάννενα: Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

                                      Γιάννενα: Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση φθορών και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και γυμναστηρίων, προκειμένου να παραδοθούν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά.


Μετά την ολοκλήρωση κάθε γραφειοκρατικής διαδικασίας, πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κ.λπ). Στα σχολικά γυμναστήρια εκτελούνται παρεμβάσεις για τον ελαιοχρωματισμό και την αποκατάσταση των οργάνων (μπασκέτες – δίχτυα κ.λπ).

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών αυλών, το οποίο πιλοτικά ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ, στα 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, Γυμνάσιο Κατσικά, 2οκαι 3ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο και 4οΓυμνάσιο Ιωαννίνων, με ταυτόχρονη επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων οργάνων.
Το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκαν τα νεοκλασικά στοιχεία των σχολείων με εργασίες αποξήλωσης φθαρμένων πλαστικών δαπέδων και συντήρηση–ανακαίνιση των μωσαϊκών, που σηματοδοτούν μια άλλη εποχή των σχολικών κτιρίων, ενώ, κατόπιν μελέτης, τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός στο κτίριο της παλιάς Εμπορικής Σχολής, όπου σήμερα στεγάζεται το 7ο ΓΕΛ.
Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής και οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών, με στόχο τη βελτίωση των σχολικών υποδομών.
Ολοκληρώνεται το έργο που αφορούσε συνολική προμήθεια 13 φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, αυτής της περιόδου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την παράδοση και των τελευταίων μηχανημάτων στο ΓΕΛ Πεδινής, ΓΕΛ Κατσικά, στο 9ο Γυμνάσιο, καθώς και στο Πρότυπο Γυμνάσιο.
Στόχος και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών είναι να παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, με την έναρξη της νέας χρονιάς, σχολεία ασφαλή και αναβαθμισμένα, λειτουργικά και αισθητικά, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
Με βάση τον προγραμματισμό στην αρχή του καλοκαιριού, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων, η Σχολική Επιτροπή υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί μία σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους.
«Υπήρξε μια πολύ αποδοτική δουλειά το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία. Από την πλευρά έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την παιδεία και γι’ αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων αναβάθμισης των σχολικών μονάδων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στους δασκάλους και στους καθηγητές τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εντός των σχολείων, στους αύλειους χώρους και τα κλειστά γυμναστήρια. 
Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα», τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
«Δίνουμε κάθε χρόνο μια πραγματική ‘μάχη’ για να παραδίδουμε στους μαθητές του δήμου μας αναβαθμισμένα σχολικά κτίρια, αυλές και γυμναστήρια. Η εικόνα που έχουμε από τις σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια. 
Αυτό επετεύχθη χάρη στον σχεδιασμό, που είχαμε και υλοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα συστηματικά και μεθοδικά. Δε σταματάμε εδώ, άλλωστε έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο να γινόμαστε χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτεροι», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
«Έχουμε αποδείξει εμπράκτως και τα προηγούμενα χρόνια ότι τα σχολεία είναι προτεραιότητα για εμάς. Η ουσιαστική, παραγωγική και αποτελεσματική αξιοποίηση της θερινής περιόδου, μας δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε πάγια και τρέχοντα ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια, την υγιεινή και την αναβάθμιση (διοικητική, λειτουργική και αισθητική) των σχολείων αρμοδιότητάς μας.
Θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να γοητευτούν από το σχολείο τους και να ξεκινήσουν το έργο τους με καλή διάθεση και αισιοδοξία», δήλωσε η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις στα σχολεία δεν τελειώνουν ποτέ.
Θα ακολουθήσει η επισκευή–αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, κουφωμάτων, ερμαρίων, κουρτινών και μηχανογραφικού εξοπλισμού. «Η επιχορήγηση, που θα λάβουμε το επόμενο διάστημα για το έργο επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, θα αξιοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των μαθητών μας, με μια κοινή και επίπονη προσπάθεια, πολλών ανθρώπων, που βρίσκονται δίπλα μας, μας στηρίζουν και μας βοηθάνε, για την ολοκλήρωση των στόχων μας», σημείωσε.
Συστηματική δουλειά καταβλήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, ώστε όλα να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα χρονιά, και τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές.
«Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό δημοτικών σχολείων στον δήμο μας. Νιώθουμε ικανοποιημένοι για τη μεγάλη δουλειά που έγινε και συνεχίζεται, παρεμβαίνοντας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολικά κτίρια. 
Είμαστε αισιόδοξοι για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στο επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής έχει καταβληθεί πολύ συστηματική προσπάθεια, ώστε οι εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη, να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τσαμπαλάς.

epirusblog.gr
5 of 5
                                      
Γιάννενα: Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές
epirusblog.gr
5 of 5
                                      
Ιωάννινα 5270031098170910171
Σχόλια
item