Θεσπρωτία: "Φαινομενικό το ποσοστό υψηλής ανεργίας στη Θεσπρωτία..." Θεσπρωτία: "Φαινομενικό το ποσοστό υψηλής ανεργίας στη Θεσπρωτία..." | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: "Φαινομενικό το ποσοστό υψηλής ανεργίας στη Θεσπρωτία..."

Θεσπρωτία: "Φαινομενικό το ποσοστό υψηλής ανεργίας στη Θεσπρωτία..."
Αναγνώστης, μας έστειλε τη γνώμη του, σχετικά με την πληροφορία ότι σε πάνω από 20%, υπολογίστηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Θεσπρωτία. 

Μας αναφέρει συγκεκριμένα: "Έχω ένα μεγάλο προβληματισμό για το φαινομενικά υψηλό ποσοστό ανεργίας, που εμφανίζει η Θεσπρωτία. Και ξέρετε γιατί; Χρειάστηκε να πάρω εργάτες για το κτήμα μου στον τόπο μου. 

Σκέφτηκα να βρω ντόπιους, που είναι και άνεργοι, προκειμένου να βοηθηθούν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, αν έχουν. Θα τους πλήρωνα κανονικά και θα τους ασφάλιζα. 

Απευθύνθηκα σε δέκα άτομα και αρνήθηκαν. Είπα σε αλλοδαπούς και ήρθαν αμέσως. Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι  η αγορά εργασίας είναι ανθηρή ή πως δεν εμφανίζονται κρούσματα εκμετάλλευσης. 

Δουλειές, οποιεσδήποτε δουλειές, αν έχει κανείς πραγματική αγωνία, υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίσει, έστω και με κόπο, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς, που δεν έχουν κανένα καλύτερο προσόν από τα δικά μας παιδιά. 

Μπορεί όμως η εργασία να μην είναι στα μέτρα σου, στις απαιτήσεις σου και στα όνειρά σου. Και δεν την επιλέγεις... Μπορεί να μην παίρνεις όσα νομίζεις ότι αξίζεις. Και  λες: "Καλύτερα να κάθομαι...". Είναι και αυτό μια άποψη. Αλλά μετά να μη διαμαρτυρόμαστε ότι η ανεργία πετάει στα ύψη ή ότι μας "κλέβουν" τις δουλειές οι αλλοδαποί.  

katoci.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: "Φαινομενικό το ποσοστό υψηλής ανεργίας στη Θεσπρωτία..."
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4562578074715943905
Σχόλια
item