Υπεραμύνεται των μεταγωγών Κουφοντίνα και Ξηρού ο Κοντονής Υπεραμύνεται των μεταγωγών Κουφοντίνα και Ξηρού ο Κοντονής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπεραμύνεται των μεταγωγών Κουφοντίνα και Ξηρού ο Κοντονής

Υπεραμύνεται των μεταγωγών Κουφοντίνα και Ξηρού ο Κοντονής

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν και διεθνώς για τις μεταγωγές καταδίκων πολυισοβιτών της 17Ν σε φυλακές εκτός Κορυδαλλού με πρώτη εκείνη της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές.

Ο υπουργός υπεραμύνεται της νομιμότητας της διαδικασίας και επαναλαμβάνει ότι οι μεταγωγές αυτές εντάσσονται στο σχέδιο μετατροπής της φυλακής του Κορυδαλλού σε φυλακή όπου θα κρατούνται μόνον υπόδικοι, δηλαδή κρατούμενοι που ακόμα δεν έχουν δικαστεί.

Αναλυτικά η νέα δήλωση Κοντονή: 

"Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος, ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. 

Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου, να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών, από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο. 

Πολύ περισσότερο που οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί. Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».
Epirusblog Gr
5 of 5
Υπεραμύνεται των μεταγωγών Κουφοντίνα και Ξηρού ο Κοντονής
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7917953372931947855
Σχόλια
item