Γιάννενα: Ένα χρόνο πίσω η αναστήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας

Γιάννενα: Ένα χρόνο πίσω η αναστήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας

Ένα χρόνο πίσω, πάνε ουσιαστικά οι εργασίες για την αναστήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας. 

Η καθυστέρηση οφείλεται στην εμπλοκή που προήλθε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν ενέκρινε την σύμβαση με τον ανάδοχο, με αποτέλεσμα αυτή να επιστρέψει στο Υπουργείο και μετά τις συμπληρώσεις που θα γίνουν θα σταλεί εκ νέου για προσυμβατικό έλεγχο. 

Όπως εκτιμούν όλοι είναι απίθανο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το τέλος Αυγούστου, γεγονός που δεν θα επιτρέψει την έναρξη των εργασιών στο προσεχές διάστημα.

Έτσι μία ολόκληρη θερινή σεζόν χάθηκε, που στην πράξη σημαίνει ότι χάθηκε μία χρονιά, καθώς οι εργασίες μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου είναι αδύνατες.
Έτσι από την ώρα που το γεφύρι κατέρρευσε και μέχρι σήμερα, οι μοναδικές και ουσιαστικές εργασίες που έγιναν ήταν από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς έγινε η επισκευή των σωζόμενων τμημάτων του γεφυριού, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν καταρρεύσει.
Εργασίες εκτελέστηκαν και μέσα στο νερό υπό αντίξοες συνθήκες ή ακόμη και με τους μηχανικούς να κρέμονται σε αρκετά μεγάλο ύψος από τα βάθρα και κάθε τους κίνηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή.
Εδώ και αρκετό καιρό οι εργασίες έχουν σταματήσει καθώς η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και θα πρέπει πλέον να προχωρήσει η δεύτερη για την αποκατάσταση του κεντρικού τόξου.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα χρόνο πίσω η αναστήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4339484016316891557
item