Γιάννενα: Γιατί καταψήφισε το ΚΚΕ το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Γιάννενα: Γιατί καταψήφισε το ΚΚΕ το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γιατί καταψήφισε το ΚΚΕ το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Γιατί καταψήφισε το ΚΚΕ το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τόσο στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του πως είναι μύθος, ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων θα αναπτυχθούν.
«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στην Ήπειρο και το Ιόνιο θα ωφεληθούν όλοι από τις αλλαγές. Τα πανεπιστήμια θα γίνουν ανταγωνιστικά, θα ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Απορροφώνται τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο και αντίστοιχα και στο Ιόνιο. ιδρύονται νέα τμήματα, κλπ. 
Όσο και αν ψάξει όμως κάνεις δεν θα βρει μία λέξη στο νομοσχέδιο για τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται, αφού αναβαθμίζονται όπως μας λέει η κυβέρνηση. 
Πόσο πειστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού για τη χρηματοδότησή τους, με δεδομένη και για τα επόμενα χρόνια, υποχρηματοδότηση, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα, προκειμένου να πιάνονται τα τερατώδη πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού. 
Και για το προσωπικό των νέων Ιδρυμάτων, εκπαιδευτικό και λοιπό, προβλέπεται μήπως στο νομοσχέδιο κάποια ενίσχυση; Απολύτως καμία, απλώς το υπάρχον προσωπικό θα ανακυκλωθεί και θα αναδιαταχθεί, ενώ επεκτείνονται παραπέρα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας των διδασκόντων και του λοιπού προσωπικού, βαθαίνει η κατηγοριοποίηση όλου του προσωπικού και επιδεινώνονται τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
Το νομοσχέδιο κατηγοριοποιεί ακόμη περισσότερο πτυχία και αποφοίτους, δημιουργεί πτυχία και αποφοίτους πολλών ταχυτήτων, πενταετούς, τετραετούς, των παλιών ΤΕΙ και κολλεγίων, καθώς και των νέων κέντρων διετούς εκπαίδευσης που ξεκινούν για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.
Η δημιουργία σχολών και τμημάτων όπως η Γεωπονική, τα ερευνητικά κέντρα και πάρκα, προορίζονται να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της περιοχής, των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο της ενέργειας, του τουρισμού κ.λπ», σημείωσε μεταξύ άλλων κ . Δελής.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γιατί καταψήφισε το ΚΚΕ το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 877157884056319544
Σχόλια
item