Γιάννενα: ΦΟΔΣΑ - Μόνιμα στο προσκήνιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων Γιάννενα: ΦΟΔΣΑ - Μόνιμα στο προσκήνιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΦΟΔΣΑ - Μόνιμα στο προσκήνιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

Γιάννενα: ΦΟΔΣΑ - Μόνιμα στο προσκήνιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, ένα μοναδικό έργο, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να φέρει σε πλεονεκτική θέση την Περιφέρεια Ηπείρου, που θα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας.
Το Σεπτέμβριο ή πιθανά τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και από την 1η Ιανουαρίου υπολογίζεται, το εργοστάσιο, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Χθες σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τους σταθμούς μεταφόρτωσης ενώ αναφορικά με το κόστος και τα τέλη, ξεκαθάρισε ότι μπορούν να βρεθούν ανταποδοτικά ανάλογα με τις ενέργειες που θα κάνει ο κάθε δήμος ξεχωριστά.
«Θα πρέπει να τελειώσουν οι σταθμοί μεταφόρτωσης και φυσικά να γίνει και η προμήθεια των ανάλογων μηχανημάτων. 
Είναι ένα θέμα σοβαρό που μας απασχολεί ήδη και αναμένεται σε λίγο διάστημα να μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα, με την ψήφιση του «Κλεισθένη» οριστικοποιήθηκαν και τα θέματα που αφορούν τους Φορείς και όλα δείχνουν ότι για την Ήπειρο θα υπάρχει ένας ενιαίος φορέας.
Τέλος, αναφορικά με τα τέλη που αναμένεται να αυξηθούν, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, υποστήριξε ότι είναι θέμα των δημάρχων να αναζητήσουν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να ισορροπήσουν την αύξηση των τελών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΦΟΔΣΑ - Μόνιμα στο προσκήνιο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6577729610091298646
Σχόλια
item