Σεισμός στη Θεσσαλία: Ρωγμές, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων [βίντεο]

Σεισμός στη Θεσσαλία: Ρωγμές, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων [βίντεο]

Ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα ανεπίσημα, κυρίως στο δήμο Αργιθέας, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.
Ο ίδιος, διευκρινίζει πως ο μηχανισμός του δήμου έχει τεθεί σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα. 

Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, επισημαίνει επίσης, πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου. 
Ο Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, τονίζει επίσης πως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή. 
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό. 

Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018. 
Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Κάτοικοι μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπαν πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν τρομακτικό, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.
Σκορδίλης: Το γεγονός ότι η περιοχή δεν φαίνεται να έχει φιλοξενήσει ισχυρό σεισμό επιτρέπει μια αισιόδοξη πρώτη εκτίμηση
«Η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε ο σεισμός δεν έχει υψηλή σεισμικότητα και δεν έχει δώσει στο παρελθόν κάποιον ισχυρό σεισμό», δήλωσε στο ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.
Ο κ. Σκορδίλης επισήμανε ότι η σεισμική δόνηση μπορεί να δημιούργησε αναστάτωση στους κατοίκους, ωστόσο υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι εκδηλώθηκε σε χώρο που δεν φαίνεται να έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν επίκεντρο ισχυρού σεισμού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια αισιόδοξη πρώτη εκτίμηση». Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, οι σεισμολόγοι τα επόμενα 24ωρα θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, βίντεο: onlarissa
epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στη Θεσσαλία: Ρωγμές, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1072464183932670090
item