Γιάννενα: Κλειστή τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη Γιάννενα: Κλειστή τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κλειστή τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη

Γιάννενα: Κλειστή τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη
Κλειστή θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο η Ζωσιμαία Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη καθώς γίνεται ο ετήσιος καθαρισμός και παράλληλα η συντήρηση και η αρχειοθέτηση βιβλίων και αρχείων που βρίσκονται εκεί. 
Η Ζωσιμαία Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη, συμπληρώνει φέτος πάνω από 200 χρόνια λειτουργίας ενώ φιλοξενεί ένα μεγάλο πλούτο. 
Στη συλλογή της περιλαμβάνει χειρόγραφα, από τον 12ο ως τον 19ο αι. αιώνα, περισσότερους από 100.000 τίτλους βιβλίων, εκ των οποίων οι 30.000 περίπου αφορούν παλαιότυπα, 350 τίτλους περιοδικών, χάρτες.
Η κα Βαΐα Οικονομίδου, προϊσταμένη διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται τον Αύγουστο ώστε η Βιβλιοθήκη να ξεκινήσει εκ νέου την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο. 
«Ουσιαστικά το προσωπικό, ελέγχει καθαρίζει, αποσύρει, αρχειοθετεί τα βιβλία και για αυτό το λόγο δεν υποδέχονται το κοινό ώστε προσηλωμένοι να αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο. 
Η Βιβλιοθήκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Εμείς είμαστε μια ιστορική Βιβλιοθήκη ίσως και η μεγαλύτερη ιστορική Βιβλιοθήκη από τις εννέα δημόσιες βιβλιοθήκες της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλειστή τον Αύγουστο η Βιβλιοθήκη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4300488332523864946
Σχόλια
item