Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη

Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη
Την τελευταία της πνοή, στο νοσοκομείο, άφησε σήμερα η Ρίκα Βαγιάνη.
Πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ανέβαινε τους τελευταίους μήνες τον δικό της Γολγοθά και έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της. Παρόλο που λίγοι γνώριζαν, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.  
Με κουράγιο και αξιοπρέπεια στάθηκε απέναντι σε αυτό και θέλοντας να υπάρχει μια διακριτικότητα.
Χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Δεν έμεινε, όμως, εκεί για πολύ, καθώς η ίδια και οι άνθρωποι του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της αποφάσισαν να μεταφερθεί αλλού. 
Η Ρίκα Βαγιάνη μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, στο οποίο παρέμεινε έως σήμερα, που έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Μια μάχη που επέλξε να δώσει αθόρυβα, έχοντας στο πλευρό της μόνο την οικογένειά της. Προτίμησε να μη μάθει κανείς λεπτομέρειες για την υγεία της, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως είχε δεχτεί λίγες επισκέψεις στο νοσοκομείο.
Να αναφέρουμε ότι η Ρίκα Βαγιάννη ήταν παντρεμένη με τον ψυχίατρο Νίκο Στεφανή και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Οδυσσέα.
Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη
Η Μαρίκα Ζούλα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.
Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.
Ήδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.
Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. 
Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

tlife.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 8930696386560104217
Σχόλια
item