Γιάννενα: Σε ποιους δρόμους της πόλης έρχονται έργα

Γιάννενα: Σε ποιους δρόμους της πόλης έρχονται έργα
Δράσεις που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας, περιλαμβάνονται στα τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τους αναδόχους που αναδείχτηκαν μετά τους σχετικούς διαγωνισμούς.
Πρόκειται για την «Ανακατασκευή και βελτίωση οδοστρώματος δημοτικών οδών» συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών ΔΕ Ανατολής» προϋπολογισμού 610.000 ευρώ  και η «Ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου Δροσοχωρίου» προϋπολογισμού 154.000 ευρώ.
Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως από ίδιους πόρους τους Δήμου (ορισμένα ενισχύονται και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 9,8 εκ. ευρώ.
Βελτίωση δρόμων
Το πρώτο από τα τρία νέα έργα αφορά παρεμβάσεις οδούς της Δ.Ε. Ιωαννίνων οι οποίες παρουσιάζουν βλάβες που δυσχεραίνουν την χρήση και υποβαθμίζουν το επίπεδο λειτουργικότητας τους.
Αναλυτικά, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στις εξής οδούς:
-Οδός Κάτσαρη – Οδός Γερβασίου – Οδός Μητροπόλεως, και σε επιλεγμένους, καθέτους σε αυτές, δρόμους όπως ενδεικτικά αναφέρουμε την οδό Γοργοποτάμου.
-Οδός Λουκή Ακρίτα – Οδός Πατριάρχου Αθηναγόρα και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους 
-Οδός Ναπ. Ζέρβα και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους
-Οδός Άρη Βελουχίώτη, από τον Ι/Κ της πλατείας Ομήρου έως την διασταύρωση με την οδό Εφύρας 
-Οδός Κλεισούρας – Οδός Δεξαμενής, και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους
-Σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής των Αμπελοκήπων, μήκος περίπου 2.500 μ, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε: Μπουμπουλίνας, Βάρναλη, Πασχιδη, Σεφέρη, Κοτοπουλη, Σοφούλη, Πατατουκου, Καλπακίου, κ.α. 
Όσον αφορά το είδος των παρεμβάσεων, αυτό θα ποικίλει κατά περίπτωση ανάλογα με τις ειδικές τοπικές συνθήκες, που θα συναντώνται σε κάθε δρόμο. Συνοπτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:
-Απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα οδών),
-Αποξήλωση και αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπεδορείθρων
-Κατασκευή κρασπεδορείθρων και πλακοστρώσεων πεζοδρομίου
-Ανακατασκευή οδοστρωσίας
-Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας αστικής οδού
-Οριζόντια σήμανση των οδών, στο σύνολό τους. 
Το έργο αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών ΔΕ Ανατολής περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας στην Ανατολή (οδός Μυλωνά έως Παμβώτιδος και Μυλωνά, από Καραμανλή έως τέλος και καθέτων αυτής) καθώς και διαμόρφωση τμήματος Πλ. Ανατολής (Κάτω από Γ’ Σεπτεμβρίου) πλακοστρώσεις διαφόρων τύπων, παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Επίσης προβλέπει επισκευές οδοποιίας σε Μπάφρα, Νεοκαισάρεια.
Το τελευταίο έργο αφορά την κατασκευή αθλητικού γηπέδου 5×5, με διαστάσεις 25×42 μέτρων, με πλαστικό χλοοτάπητα.
Δηλώσεις Θ. Μπέγκα
«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών με βάση τον σοβαρό σχεδιασμό που έχουμε προκείμενου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας. 
Τα τρία αυτά νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που ήδη έχουμε κάνει μέχρι σήμερα τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες. 
Παρεμβάσεις που αφήνουν ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τωρινής θητείας μας να έχουμε ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα που ‘έτρεξε’ δήμος της χώρας τα τελευταία χρόνια. 
Ουσιαστικά επιστρέφουμε στους δημότες μας τα χρήματα που καταβάλουν στο δήμο σε έργα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. 
Μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των βασικών υποδομών της πόλης και του Δήμου μας. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. 
Τις επόμενες μέρες άλλωστε θα υπάρξει συνέχεια με την υπογραφή νέων συμβάσεων για σημαντικά έργα σε όλο το Δήμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε ποιους δρόμους της πόλης έρχονται έργα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5261194964984989884
item