Η αχρείαστη παρουσία των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών στη ΔΕΘ Η αχρείαστη παρουσία των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών στη ΔΕΘ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η αχρείαστη παρουσία των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών στη ΔΕΘ

Η αχρείαστη παρουσία των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών στη ΔΕΘ
Στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το ΓΕΕΘΑ πρόκειται να διοργανώσει περίπτερο για την προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Αυτό έγινε και την περσινή χρονιά,  αν και ξένισε, καθόσον η ΔΕΘ αποτελεί διαχρονικά  έναν θεσμό για την προώθηση κυρίως εμπορικών προϊόντων και καινοτομιών.
Η ειδοποιός διαφορά για φέτος,  θα είναι ότι στο εν λόγω περίπτερο,  κύρια πρόσωπα θα είναι μαθητές όλων σχεδόν των  παραγωγικών Σχολών της χώρας (ΣΣΕ, ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ, ΣΣΑΣ, ΣΝΔ,ΣΑΝ, ΣΜΥ κτλ) ως “εκθέματα ” ουσιαστικά,  μια και η φυσική παρουσία των μαθητών στο συγκεκριμένο χώρο εκεί αποσκοπεί.  
Προφανώς και το ΓΕΕΘΑ θα μπορούσε να μοιράσει φυλλάδια για να παρουσιάσει το έργο και τις προοπτικές της κάθε Σχολής, κάτι το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φυσιολογικό μέσα στην παράνοια της εξωστρέφειας, θεσμό που γεννήθηκε στον Στρατό Ξηράς και στο βωμό του οποίου θυσιάζεται κάθε απομεινάρι εθνικής αξιοπρέπειας.  
Στρατιωτικές μπάντες που παίζουν το “μακαρένα ” σε πλατείες πόλεων,  επιδείξεις Καταδρομών σε περίπτερο της ΔΕΘ όπου ο καπνός από τα σουβλάκια της παρακείμενης καντίνας ίσα που αφήνει περιθώριο για να δει κάποιος, φιέστες και συναυλίες με προσωπικό που δεν αμοίβεται και χαμογελάει διότι έτσι του επιβάλλεται και διάθεση παντός μέσου για το θεαθήναι,  ακόμη κι αν αυτό ενδεχομένως να κοστίσει πολύ σοβαρά στην άμυνα της χώρας στην περίπτωση που απαιτηθεί.
Η μεγάλη απορία λοιπόν είναι γιατί φέτος οι μαθητές των παραγωγικών Σχολών;
Υπάρχει ανάγκη προβολής των Σχολών και προσέλκυσης επιπλέον υποψηφίων όταν οι βάσεις για την εισαγωγή σε μία από τις παραπάνω Σχολές έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα;
Θέλουμε μαθητές και μαθήτριες ως μοντέλα ,ως εκθέματα που θα έρθουν σε επαφή με κάθε κακοπροαίρετο που θα τους θέσει ερωτήσεις και θα αναγκαστούν να φωτογραφηθούν χωρις τη θέλησή τους;
Αλήθεια,  αναλογίστηκε κανείς ότι για παράδειγμα για  τη ΣΣΑΣ ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εξεταστικής περιόδου στο ΑΠΘ;
Καλή η εξψστρέφεια αλλά ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική…
epirusblog.gr
5 of 5
Η αχρείαστη παρουσία των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών στη ΔΕΘ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3483610350073348586
Σχόλια
item