Το Ισραήλ σταματά τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας Το Ισραήλ σταματά τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Ισραήλ σταματά τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ σταματά τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Τη διακοπή της παράδοσης καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα, αποφάσισε το Ισραήλ σε αντίποινα για τους εμπρησμούς που κάνουν Παλαιστίνιοι στέλνοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς στην ισραηλινή επικράτεια.

Ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν αναφέρει ότι διέταξε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε μπροστά στη συνέχιση του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράκτη», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργου, χρησιμοποιώντας τον κυβερνητικό όρο για το Τείχος διαχωρισμού στα σύνορα.

Επί τέσσερις μήνες από την 30ή Μαρτίου και μετά, κάθε Παρασκευή γίνονται διαδηλώσεις στα σύνορα, η ένταση των οποίων έχει μειωθεί κατά τι, όμως οι οργανωτές τους λένε πως θα συνεχίσουν ωσότου το Ισραήλ να άρει τον αυστηρό αποκλεισμό που επιβάλλει στον θύλακα.

Τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών. Έχει επίσης σκοτωθεί ένας ισραηλινός στρατιώτης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Το Ισραήλ σταματά τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4885269643573663301
Σχόλια
item