Ήπειρος: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! Ήπειρος: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Ήπειρος: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Οδικοί άξονες και Αεροδρόμια Ιωαννίνων - Ακτίου φέρνουν από παντού επισκέπτες.

Θετικός θα είναι ο απολογισμός της φετινής θερινής περιόδου. Επιτακτική η ανάγκη όμως να ενισχυθούν οι ακριτικές περιοχές μας, που έχουν καταδικαστεί σε μαρασμό.

Φεύγουν σταδιακά και οι τελευταίοι επισκέπτες από τα χωριά της Ηπείρου, μετά τις διακοπές και ξανά ερημιά! Η Ηπειρωτική ύπαιθρος αδειάζει! 

Η διαπίστωση φυσικά δεν αφορά τα γνωστά χωριά του Ζαγορίου ή του Μετσόβου, που συγκαταλέγονται στα δημοφιλή εντός κι εκτός συνόρων θέρετρα της Ηπείρου, όπου ο τουρισμός είναι ανεπτυγμένος σχεδόν όλο το χρόνο. Αφορά τα περισσότερα απομακρυσμένα κυρίως χωριά που ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων είναι ακόμη και μονοψήφιος! 

Οι αδειούχοι του Αυγούστου πήραν τον δρόμο της επιστροφής, δίνοντας την σκυτάλη σε όσους δεν έχουν υποχρεώσεις και επιλέγουν τον Σεπτέμβριο, για πιο ήρεμες διακοπές στα παράλια και τα ορεινά της Ηπείρου, μακριά από την πολυκοσμία!

Ευοίωνες οι προοπτικές... 
Και μπορεί να χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για ν’ αλλάξει η εικόνα των ερημωμένων ακριτικών χωριών της Ηπείρου, που «ζωντανεύουν» μόνο για λίγες μέρες των Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο πλησιάζοντας προς την λήξη της θερινής περιόδου, οι προοπτικές για τον Τουρισμό στην Ήπειρο, μπορούν να χαρακτηριστούν ευοίωνες. 

Σ’ αυτό πολύ σημαντικό ρόλο βεβαίως παίζουν οι σύγχρονοι οδικοί άξονες, οι οποίοι μπορούν να οδηγούν πλέον γρήγορα και με ασφάλεια τους επισκέπτες στην περιοχή μας. 

Μια πραγματικότητα που αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αφού όλα δείχνουν πως σταδιακά αίρεται και η από αέρος απομόνωση της Ηπείρου. Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια, φαίνεται πως βρίσκει την πορεία του, συμβάλλοντας κι αυτό περισσότερο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας. 

Εκτός από την εσωτερική πτήση (Γιάννενα – Αθήνα) που από την 1η Νοεμβρίου θα γίνεται από δυο αεροπορικές εταιρίες -έρχεται η Sky Express να σπάσει το μονοπώλιο της Aegean- ενώ οι πολίτες περιμένουν να πέσουν και οι τιμές των εισιτηρίων (λέγεται ότι θα είναι περίπου στα 45 ευρώ), όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον και οι πτήσεις εξωτερικού, που είναι και το μέγα ζητούμενο!

Οι απ’ ευθείας πτήσεις 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το 2019 θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία Σκανδιναβών στην Ήπειρο, καθώς το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εκτός από την Κοπεγχάγη και την Στοκχόλμη, θα συνδεθεί και με άλλους προορισμούς (Όσλο, Ελσίνκι και Γκέτεμποργκ), ενώ τη δική της δυναμική έχει ήδη αποκτήσει και η σύνδεση με την Λάρνακα της Κύπρου. 

Αυτές οι εξελίξεις μόνο αισιοδοξία μπορούν να γεμίσουν τους επαγγελματίες τουρισμού, αλλά και γενικά τους τοπικούς φορείς, αφού η Ήπειρος θα δέχεται απευθείας ξένους τουρίστες, που θα την επιλέγουν στοχευμένα. 
Καταλυτικός λοιπόν αποδεικνύεται ο ρόλος όχι μόνο των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αλλά και των Αεροδρομίων Ακτίου κυρίως και σταδιακά των Ιωαννίνων, το οποίο μπαίνει δυναμικά στα τουριστικά δρώμενα! 

Αρκεί όλοι οι τοπικοί φορείς να εκμεταλλευτούν σωστά αυτές τις νέες συγκυρίες και να πιέσουν για ολοκλήρωση του Αεροδρομίου, γεγονός που θα έδινε μεγαλύτερη δυνατότητα για περισσότερες απ’ ευθείας πτήσεις και από άλλες χώρες.

Πληθώρα επισκεπτών!
Αν και στην περιοχή μας το καλοκαίρι από πλευράς θερμοκρασιών, δεν ήταν ιδιαίτερα «καυτό», όμως πλήθος αποδήμων, αλλά και ξένων επισκεπτών βρέθηκαν στην Ήπειρο, στα παράλια και τα ορεινά χωριά της, για θερινές διακοπές. 

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου πλούσιες, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι, δίνοντας ζωή – έστω και για λίγο – σε περιοχές που το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, δεν υπάρχει καν ίχνος ζωής! Πανηγύρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, και άλλα δρώμενα σε πλατείες χωριών, εκκλησίες, δίπλα σε ποτάμια και λίμνες, προσήλκυσαν ντόπιους και ξένους και τώρα βαδίζοντας προς το τέλος τους, θα γίνει ο απολογισμός για να ακολουθήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. 

Οι περισσότεροι Δήμοι, μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Αδελφότητες που είναι υπεύθυνοι για τις διοργανώσεις όλων των εκδηλώσεων, σε γενικές γραμμές, έμειναν ικανοποιημένοι κι αυτό τους κάνει να βάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την επόμενη χρονιά!

Να ενισχυθεί η ύπαιθρος!
Βέβαια, μπορεί η Ήπειρος να δυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον τουριστικό χάρτη της χώρας, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι η ακριτική Ήπειρος χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση.

Το Δεκαπενταύγουστο τα χωριά της Ηπείρου ξαναζωντάνεψαν, έστω και για λίγες μέρες - αν και φέτος οι απόδημοι, που επέστρεψαν ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές - ώσπου τελείωσαν οι σύντομες διακοπές, έφυγαν οι περισσότεροι και έμειναν ξανά οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι. Αυτή είναι δυστυχώς η μοίρα της Ηπειρωτικής υπαίθρου. 

Αντί να σφύζει από ζωή, να είναι καταδικασμένη σε μαρασμό. Μια σκληρή πραγματικότητα που μόνο θλίψη δημιουργεί στους κατοίκους, οι οποίοι νιώθουν ότι η Πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει. Σημαντικές υπηρεσίες και σχολεία έχουν κλείσει, δεν υπάρχει υγειονομική περίθαλψη, ενώ μάταια οι λιγοστοί κάτοικοι ζητούν ενίσχυση τουλάχιστον της ασφάλειας…

proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2303321785689762672
Σχόλια
item