Ο Τραμπ τώρα δεν θέλει να συναντήσει τον Ροχανί Ο Τραμπ τώρα δεν θέλει να συναντήσει τον Ροχανί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τραμπ τώρα δεν θέλει να συναντήσει τον Ροχανί

Ο Τραμπ τώρα δεν θέλει να συναντήσει τον Ροχανί
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχάνι για να συζητήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τη Δευτέρα, μολονότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εμφανιστεί πρόθυμος για μια τέτοια συνάντηση.
Οι Ιρανοί, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου πνευματικού ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχουν απορρίψει την προσφορά. Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει σημασία για εκείνον εάν θα συναντήσει ή όχι τους ηγέτες του Ιράν και ότι δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την αμερικανική πλευρά προς την Τεχεράνη για να συζητηθεί το θέμα των συνομιλιών.
Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.
«Εάν θέλουν να συναντηθούμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εάν πάλι δεν θέλουν να συναντηθούμε, δεν με νοιάζει καθόλου», δήλωσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ τώρα δεν θέλει να συναντήσει τον Ροχανί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3328802461004835562
Σχόλια
item