Άρτα: «Στον αέρα» οι μελέτες για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Αρτας

Άρτα: «Στον αέρα» οι μελέτες για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Αρτας

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου υποβάλλονται οι προσφορές για την ανάδειξη του αναδόχου της μελέτης ωρίμανσης του έργου «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Αρτας». 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1 εκ. ευρώ και μέσω αυτής προβλέπεται η πλήρης αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τις προβλεπόμενες από το Δήμο χρήσεις, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κτιρίου. 

Το τεύχος δημοπράτησης μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ» στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, www.arta.gr. 

Η αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας, μέσα στο Κάστρο, έχει ενταχθεί μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και πίστωση 2,5 εκ. ευρώ. 

Οι βασικοί άξονες της πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος περιλαμβάνει αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως εξής:
 Δημιουργία καφέ- εστιατορίου στο ισόγειο, ώστε να αποτελέσει χώρο συνάθροισης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών.
  Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης
 Μετεγκατάσταση - λειτουργία Δημοτικού Ωδείου
 Αμφιθεατρική σκηνή υψηλής ακουστικής για μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
 Παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. 

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αρταίων αφορούσε τη δημιουργία ξενοδοχείου στο χώρο, ωστόσο αυτή η πρόθεση δεν πέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) (με ομόφωνα αρνητική απόφαση) του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το ΞΕΝΙΑ κλειστό πλέον των 25 ετών που είναι ήδη, επελέγη η καλύτερη δυνατή λύση και η προοπτική αξιοποίησής του από το παραπάνω πρόγραμμα. 

Έτσι ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε την τοπική κοινωνία οδεύει προς επίλυση και με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ θα είναι το Κάστρο ανοικτό για όλους.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Στον αέρα» οι μελέτες για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Αρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 79822134181648266
item