Ανέλπιστο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν μινωικό τάφο [εικόνες] Ανέλπιστο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν μινωικό τάφο [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανέλπιστο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν μινωικό τάφο [εικόνες]

Ανέλπιστο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν μινωικό τάφο [εικόνες]
Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως σήμερα στο Κεντρί Ιεράπετρας κινητοποιώντας την αρχαιολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο λάρνακες της υστερομινωικής εποχής μεγάλων διαστάσεων, με ανάγλυφες απεικονίσεις που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση
Μάλιστα, μέσα σε αυτές υπάρχουν δύο σκελετοί, 24 περίπου αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις.
Σπουδαία ευρήματα στην Ιεράπετρα Σπουδαία ευρήματα στην Ιεράπετρα
«Το θετικό είναι πως οι τάφοι δεν έχουν συληθεί κι αυτό θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα για την Ιεράπετρα. 
Όταν βλέπεις πως σ’ ένα λαγούμι 4 μέτρων βρίσκονται τέτοιες σοβαρές αρχαιότητες σε πιάνει δέος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών και Τουρισμού Ιεράπετρας, Αργύρης Πανταζής.
Τυχαία ήρθε στο… φως
Με εντελώς τυχαίο τρόπο ήρθε στο φως το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα.
Πρωταγωνιστής είναι ένας αγρότης ο οποίος επιχείρησε να παρκάρει το όχημά του στην περιοχή και υποχώρησε το έδαφος αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό πλούτο που ήταν κρυμμένος στην περιοχή.
«Η υποχώρηση του εδάφους ήταν αποτέλεσμα του ποτίσματος των ελαιοδέντρων που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και από μία αρδευτική σωλήνα που έσπασε. Το έδαφος είχε υποχωρήσει μερικώς κι όταν ο αγρότης προσπάθησε να παρκάρει στην σκιά της ελιάς τότε υποχώρησε εντελώς. 
Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αρχαιολογία και με την διορατικότητα της προϊσταμένης της Εφορίας κ. Σοφιανού αλλά και του κ. Παπαδάκου Ιωάννη διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πανταζής.
Οι τάφοι δεν έχουν συληθεί Οι τάφοι δεν έχουν συληθεί 
Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός θησαυρός αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία για την Υστερομινωική περίοδο ενώ παράλληλα αποδεικνύει πως στην περιοχή εκείνοι υπήρχαν Μινωίτες.
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα καθώς αναμένεται ν’ αναδείξει περεταίρω τον πολιτισμό και την ιστορία μας. 
Μάλιστα, αποτελεί και μία απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν ότι υπήρξαν Μινωίτες στην Ιεράπετρα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πανταζής.
Εκπληκτοι οι αρχαιολόγοι μπροστά στον θησαυρό Εκπληκτοι οι αρχαιολόγοι μπροστά στον θησαυρό
Βρήκαν περίπου 24 αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσειςΒρήκαν περίπου 24 αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις
Επί ποδός η ομάδα των ανασκαφών Επί ποδός η ομάδα των ανασκαφών
Ολα στο φως, μετά από ένα παρκάρισμα Ολα στο φως, μετά από ένα παρκάρισμα
Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση του Νίκου Πετάση στο facebook
πηγή: cretapost.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ανέλπιστο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν μινωικό τάφο [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6036646310949391716
Σχόλια
item