Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία

Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία

Aνοιχτό το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων, όπως της Κυριακής στη Λέρο οπότε έλληνες ψαράδες κατήγγειλαν πυροβολισμούς από τούρκους ψαράδες, αλλά και νέας έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, άφησε τη Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης. 

«Από την Τουρκία περιμένουμε επιθετική ρητορική και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επεισόδια όπως αυτά της Λέρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. 

«Η ηρεμία είναι αναγκαίο στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή μας, μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Κουβέλης στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, σημείωσε, δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. 


Εκ των πραγμάτων, είπε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ' όλα τα διεθνή φόρα.

«Όντως, συμμερίζομαι την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35 δεν θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία, ωστόσο έτσι και αλλιώς έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία. «Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι συνεχώς εντεινόμενες. 


Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών. Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των F-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών» εξήγησε. 

Όσον αφορά τη φημολογούμενη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής».

Όσον αφορά το εσωτερικό πολιτικό πεδίο, σχολίασε ότι «διαμορφώνονται πλέον δύο πόλοι. Ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος και εξοπλίζεται συχνά και με ακροδεξιά ρητορική. Από την άλλη υπάρχει ο προοδευτικός πόλος που διαμορφώνεται και πρέπει να προχωρήσει μέσα στην κοινωνία». 

«Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός αν προχωρήσει στον ανασχηματισμό, που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, θα συμπεριλάβει όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετηθεί η καλή λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος δήλωσε ο κ. Κουβέλης. 

epirusblog.gr
5 of 5
Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5727934181654083594
Σχόλια
item