Γιάννενα: Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα,σώζει ένα διατηρητέο στο κέντρο της πόλης Γιάννενα: Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα,σώζει ένα διατηρητέο στο κέντρο της πόλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα,σώζει ένα διατηρητέο στο κέντρο της πόλης

Γιάννενα: Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα,σώζει ένα διατηρητέο στο κέντρο της πόλης

Στην εκτέλεση άμεσων σωστικών παρεμβάσεων, ενισχύσεων και εργασιών για διασφάλιση της ευστάθειας των εναπομεινάντων δομικών στοιχείων της πρόσοψης του διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Μουλαιμίδου στο κέντρο των Ιωαννίνων,προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Το συγκεκριμένο κτίριο-μνημείο αποτελεί κληροδότημα του Νοσοκομείου  με κρυμμένη ομορφιά η οποία μέσα από τις παρεμβάσεις θα αναδειχθούν ενισχύοντας και την...
ομορφιά-γοητεία της πόλης μας.


Κύριος σκοπός και αιτία όμως της παρέμβασης μας ήταν εξαρχής η αποφυγή ατυχήματος σε βάρος των διερχομένων από τον πεζόδρομο και γενικότερα η αποτροπή πιθανής κατάρρευσης της πρόσοψης του κτιρίου.

Ενδεικτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:
- Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας, οριοθέτηση, περίφραξης και σήμανσης σε όλο το μήκος της πρόσοψης επί της οδού Μουλαιμίδου. Θα ληφθεί ειδική μέριμνα για την προστασία του δαπέδου του πεζόδρομου με την κάλυψή του με μοριοσανίδες και πλαστικό υμένα.
- Προσωρινή υποστύλωση με σιδηρά ή ξύλινα ικριώματα ετοιμόρροπών τμημάτων (προβόλων, δομικών στοιχείων οροφών, φορουσιών, υπερθύρων κλπ) που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα για την ασφάλεια των διερχομένων από τον πεζόδρομο καθώς και του εργατοτεχνικού προσωπικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.
- Αποχωμάτωση και καθαρισμός του χώρου που καλύπτεται από τα προϊόντα κατάρρευσης του διώροφου κτιρίου και του ισογείου κτίσματος, φορτοεκφόρτωση με τα χέρια και απομάκρυνση με κάδους όλων των προϊόντων καθαιρέσεων, μπαζών και αχρήστων που καλύπτουν των χώρο του οικοπέδου.
- Αποξήλωση αναρριχόμενων από της προσόψεις των κτιρίων, του μαντρότοιχου και των παρακείμενων κτιρίων, με προσοχή, εκθάμνωση ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, κοπή δένδρων και απομάκρυνση αυτών από το χώρο του οικοπέδου.
- Καθαίρεση ετοιμόρροπων τμημάτων των οροφών, τοιχίων κλπ. του διώροφου και του ισογείου κτίσματος, φορτοεκφόρτωση και μεταφορά αυτών εκτός του χώρου οικοπέδου...και πολλές ακόμα.


Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του μνημείου για κάθε περίπτωση (καιρικές συνθήκες, κακοτεχνίες, κλοπές, βανδαλισμοί κλπ.). 


Οι εργασίες εκτελούνται από εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων εργασιών, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, με τη χρήση σύγχρονων υλικών και μεθόδων και υπό τις οδηγίες και τις υποδείξεις της αρμόδιας Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Ιωαννίνων.

Πρέπει να τονιστεί όμως ότι δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και κυρίως του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη η οποίος συνέδραμε αποφασιστικά τόσο στο οικονομικό όσο και το διαδικαστικό κομμάτι. 

Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Μπέγκα και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την άριστη συνεργασία.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
https://natech-sa-1.workable.com/jobs/781631


epirusgate.blogspot.com
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα,σώζει ένα διατηρητέο στο κέντρο της πόλης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6050125939896752333
Σχόλια
item