Κολοσσοί της διαστημικής τεχνολογίας επενδύουν στην Ελλάδα

Κολοσσοί της διαστημικής τεχνολογίας επενδύουν στην Ελλάδα
Το Διάστημα αποτελεί μια πρωτοπόρα στρατηγική αγορά σε διεθνές επίπεδο η οποία περικλείει ιδιαίτερα υψηλό τεχνικό και οικονομικό υπόβαθρο ενώ ταυτόχρονα απαιτεί σημαντικές επενδύσεις από την βιομηχανία, στρατηγική ανάπτυξη και ουσιαστική προσπάθεια από τα κράτη που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.
Πρόκειται για μια «αγορά» άνω των 120 δις ευρώ παγκοσμίως, η οποία, τα τελευταία χρόνια, αυξάνει με ρυθμό τουλάχιστον 8% ετησίως! Είναι πλέον κοινό ότι το Διάστημα προσφέρει ουσιαστική και συνεχής προοπτική για ανάπτυξη υψηλής τεχνολογικής καινοτομίας σε επιλεγμένους τομείς και κατ’ επέκταση δημιουργεί ευκαιρίες για νέες καινοτόμες και ανταγωνιστικές αγορές.
Η Ελληνική Βιομηχανία Διαστήματος βασιζόμενη στο καλύτερο ίσως επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό που υφίσταται αυτή την στιγμή στην χώρα μας και την τεράστια όρεξη για συνεχόμενη και ουσιαστική εφαρμοσμένη τεχνολογική ανάπτυξη, έχει εισέλθει σε περίοδο ωριμότητας παρουσιάζοντας σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και της διατήρησης του υπάρχοντος επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού στην χώρα μας.
Στα πλαίσια αυτά η ΕΒΙΔΙΤΕ θα ήθελε να χαιρετήσει τις αποφάσεις κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της Διαστημικής Τεχνολογίας, όπως της SITAEL(www.sitael.com) και της OHB (www.ohb-system.de) οι οποίες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.
Επιπλέον πολύ σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της δραστηριοποίησης στην χώρα μας ακόμα μίας κορυφαίας εταιρείας του κλάδου του διαστήματος που λειτουργεί ως
“Prime” στις μεγάλες διαστημικές αποστολές της Ευρώπης
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την τεράστια σημασία της βιομηχανίας του διαστήματος καθώς ο κλάδος αυτός αποτελεί κινητήρια δύναμη με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα σε πολλούς τομείς της οικονομίας, αποδεικνύει την αξία του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας μας αλλά και των προοπτικών για περαιτέρω ανάπτυξη.
Είναι δεδομένο ότι οι η παρουσία των εταιρειών αυτών στην χώρα μας σε συνδυασμό με ακόμα μία κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην χώρα μας, την THALES HELLAS (www.thalesgroup.com), θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του διαστήματος.
Η «Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ» (www.hellenic-asi.org) ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 και σήμερα περιλαμβάνει 41 μέλη.
Το σύνολο των μελών αποτελούν Ελληνικές μικρομεσαίες (SMEs) εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 2.000 εργαζόμενους.
Το 2017 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών αυτών ξεπέρασε τα 175 εκ. € από τα οποία περισσότερα από 150 εκ. € αφορούν εξαγωγές Ελληνικών διαστημικών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εξωστρέφεια και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Κολοσσοί της διαστημικής τεχνολογίας επενδύουν στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8389895096702293987
item