Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας
Φίλες και φίλοι
Όπως είναι ήδη γνωστό, στην Ήπειρο ξεκίνησαν οι καταστροφικές έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων. Η Repsol (ισπανική), η Geotech (ιταλική) και η ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas είναι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έγκλημα.
Φέτος λοιπόν, ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχοντας μέγα χορηγό την Energean Oil & Gas στη διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ Δωδώνης, γίνονται ακόμα μια φορά συνένοχοι-συνυπεύθυνοι στην καταστροφή και ερημοποίηση του τόπου.
Έχοντας δώσει ήδη τις άδειες στις εταιρείες να περάσουν μέσα από δημοτικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους , περιοχές NATURA κλπ, τώρα προσφέρουν το πεδίο του πολιτισμού στις πολυεθνικές- αρπακτικά να παρουσιαστούν ότι τον στηρίζουν !
Αποτελεί πρόκληση προς το λαό της Ηπείρου και προσβολή να χρησιμοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να γίνονται εργαλείο προβολής και ξεπλύματος των εταιρειών, οι οποίες για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Και αποτελεί τρανή απόδειξη για το ρόλο της Περιφέρειας και των δημοτικών συμβουλίων που, λειτουργώντας ως φερέφωνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, μαζί με τον δημόσιο πλούτο, το φυσικό περιβάλλον και τις ίδιες τις ζωές μας, δε διστάζουν να ξεπουλήσουν και την πολιτιστική μας κληρονομιά !
ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Συντοπίτη , συντοπίτισσα
Σε καλούμε να συνταχτείς στον αγώνα. Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου. Να δημιουργηθούν παντού επιτροπές αγώνα και πρωτοβουλίες ενάντια στις εξορύξεις. Να μην αφήσουμε να μετατρέψουν την Ήπειρο σε “Κρανίου τόπο”.
Μοναδικός δρόμος για να ανατραπούν τα σχέδια αυτά κυβέρνησης – εταιρειών είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας όλου του λαού της Ηπείρου, στο δρόμο των μεγάλων αγώνων του για τον Καλαμά, για το Ελληνικό Ιωαννίνων,για τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, για τον αγωγό Φ.Α. στην Πέρδικα, για τα Ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας κλπ.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Καλούμε το λαό της Θεσπρωτίας την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 19:30, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1136321698812040087
Σχόλια
item