Ήπειρος: Στήριξη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες Ήπειρος: Στήριξη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Στήριξη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες

Ήπειρος: Στήριξη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες
Στήριξη μέσα από το ΕΣΠΑ… στην παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 της πράξης «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2018-2021». 
Η Πράξη αφορά την υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑΜΕΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λπ. και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχολικά έτη 2018-2021.
Στο πλαίσιο αυτό προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) (ΠΕ25- Σχολικοί Νοσηλευτές) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης.
Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 686.952 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Παιδείας (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέας Παιδείας).
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Στήριξη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3226773243030454948
Σχόλια
item