Γιάννενα: Νέα τμήματα σε Παιδ. Σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία! Γιάννενα: Νέα τμήματα σε Παιδ. Σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέα τμήματα σε Παιδ. Σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία!

Γιάννενα: Νέα τμήματα σε Παιδ. Σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία!
Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.
Πάντως, ο ΟΚΠΑΠΑ αυξάνει τις δομές του και ετοιμάζεται να λειτουργήσει και το πρώτο ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, όπως έκανε γνωστό χθες ο Πρόεδρός του Φίλιππος Τσουμάνης.
Πιο πολλές αιτήσεις
Συνολικά οι αιτήσεις φέτος στον ΟΚΠΑΠΑ ήταν περισσότερες, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός νηπίων πρόκειται να οδηγηθεί υποχρεωτικά στην προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή σε νηπιαγωγεία, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από αυτούς όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σύστημα της προσχολικής αγωγής για τετράχρονα παιδιά.
«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές μας θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα, με μια μικρή αύξηση ίσως στα βρέφη, με δεδομένο ότι ο αριθμός των αιτήσεων, συνολικά, είναι αυξημένος, παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός νηπίων οδηγήθηκε υποχρεωτικά στην προσχολική εκπαίδευση», ανέφερε χθες ο Φίλιππος Τσουμάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Έγκαιρα οι εγγραφές
Οι ωφελούμενοι της Δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018 – 2019», τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., πανελλαδικά, οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 ενώ οι έγκυρες αιτήσεις ανέρχονται σε 141.000. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. 
Ο κ. Τσουμάνης κάλεσε τους γονείς που είναι δικαιούχοι voucher και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, να έρθουν στα γραφεία του Οργανισμού (Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, τηλ. 26510-54405, ώρες 8 π.μ. με 3 μ.μ.), όσο πιο σύντομα μπορούν, προκειμένου να κατοχυρώσουν θέση στον σταθμό που επιθυμούν και να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης.
Νέα τμήματα
Στο μεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών προετοιμάζεται ώστε και τη νέα χρονιά, να προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά του Δήμου Ιωαννιτών υψηλού επιπέδου φιλοξενία και φροντίζει να τακτοποιηθούν οι κτιριακές υποδομές και το προσωπικό, ώστε οι δομές να είναι έτοιμες από κάθε άποψη.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρός του, «εργαζόμαστε για την αύξηση των δομών, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη αλλά και τις δημοτικές ενότητες. 
Στο πλαίσιο αυτό έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για δύο νέα τμήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Περάματος και του Κατσικά, ενώ αναζητούνται κτίρια για δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς, έναν στα Καρδαμίτσια και έναν στο κέντρο της πόλης».
Και ένα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ
Ο κ. Τσουμάνης, έκανε επίσης γνωστό πως τους επόμενους μήνες πρόκειται να λειτουργήσει και το πρώτο δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Η δομή έχει λάβει άδειας ίδρυσης και λειτουργίας και θα λειτουργήσει στα Καρδαμίτσια, με δυναμικότητα 25 θέσεων. 
Ήδη, ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. έχει αιτηθεί την ένταξη της δομής στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α., προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του. 
«Εκτιμούμε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει σε δύο περίπου μήνες από σήμερα, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες», κατέληξε.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέα τμήματα σε Παιδ. Σταθμούς και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4434401634368555235
Σχόλια
item