Γιάννενα: ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Εκπαίδευση στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών Κύριο

Γιάννενα: ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Εκπαίδευση στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών  Κύριο
Από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσει η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος που ανακοινώθηκε ήδη από τον Ερυθρό Σταυρό, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
Το επόμενο Σάββατο 25 Αυγούστου θα βρίσκεται στα Γιάννενα ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού που θα παρουσιάσει την πιλοτική δράση με τίτλο «Εθελοντής Σύνδεσμος της Κοινότητας – Μπορούμε να προστατέψουμε και να προστατευθούμε».
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων Μάρθα Παπαδοπούλου φιλοσοφία της συγκεκριμένης δράσης είναι η εκπαίδευση εθελοντών στην κοινότητα, οι οποίοι θα μπορούν να διαχειριστούν έκτακτες ανάγκες και να συνεργάζονται όταν αυτό απαιτείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πυροσβεστική.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας σχεδιασμός ενός χάρτη ενεργειών για ότι είναι απαραίτητο και χρειάζεται να υλοποιηθεί σε έκτακτες καταστάσεις. 
Περιγράφεται άλλωστε αυτό και στην 15η παράγραφο του σχεδίου που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, όπου προβλέπεται η ενίσχυση της εθελοντικής δράσης», σημείωσε η κα Παπαδοπούλου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Εκπαίδευση στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών Κύριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7427501341628822438
item