Άρτα: 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά Άρτα: 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά

Άρτα: 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά
Το φετινό –44ο κατά σειρά– φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε., είναι αφιερωμένο στα Εκατοντάχρονα από την ίδρυση του Κ.Κ.Ε., και στα πενηντάχρονα από την ίδρυση της Κ.Ν.Ε. 


Αυτή την πορεία αποτυπώνει και το κεντρικό του σύνθημα, ένα απόσπασμα από ποίημα του Γ. Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! Σίγουρος δρόμος…. Τώρα είναι δικό σου αυτός ο δρόμος!» 

Σε σχετική τους ανακοίνωση η Κ.Ο. Άρτας του Κ.Κ.Ε., και η αντίστοιχη της Κ.Ν.Ε, τονίζουν: «ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Τιμάμε τα 100 χρόνια του Κ.Κ.Ε. και τα 50 χρόνια της Κ.Ν.Ε.! Στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό Κ.Κ.Ε. γράφουμε τη σύγχρονη ιστορία, κερδίζουμε τη ζωή που μας αξίζει! 

Έλα και εσύ στη μεγάλη συνάντηση αγώνα, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 στην πλατεία Σκουφά!

Το Φεστιβάλ στήνεται με το μεράκι, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά πολλών νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων! Έχει γίνει θεσμός γιατί αγκαλιάζεται από τη νεολαία και το λαό της Άρτας, αλλά και γιατί το μήνυμα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είμαστε σίγουροι: Ό,τι σήμερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. ο Καπιταλισμός είναι το χτές. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Στο φεστιβάλ μας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται με τη ζωή που του ετοιμάζουν το σύστημα, η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. 

Έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν ανέχεται το έγκλημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που δεν ανέχεται το Αιγαίο να γίνεται υγρό νεκροταφείο και η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο για τους πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ –ΕΕ»

Στο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται:

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη: 

- Χαιρετισμός από το Τ.Σ. της Κ.Ν.Ε.

- Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα

- Συζήτηση στο μαθητικό στέκι για το πρόβλημα των ναρκωτικών. 

- Συναυλία με την Μελίνα Κανά 

- «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία». Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο


Σάββατο 8 Σεπτέμβρη:

- Συζήτηση στο μαθητικό στέκι με θέμα: Ο ρόλος του Οδηγητή στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος.

- Ομιλία από τον Γραμματέα του Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. σ. Νίκο Αμπατιέλο 

- «Κράτα ρε φίλε γερά». Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 

- Ο Στάθης Αρτινός και οι φίλοι του σε έντεχνο - λαϊκό πρόγραμμα 

Στις Διήμερες εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν Εκθέσεις με αρχειακό υλικό από τα πρώτα χρόνια της δράσης του ΚΚΕ και της τότε ΟΚΝΕ στην Άρτα, (περίοδος μεσοπολέμου), έκθεση για τα εκατοντάχρονα του Κ.Κ.Ε., καθώς και υλικό από την ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

 Άλλωστε σε αυτό το φεστιβάλ, οι μαθητές έχουν την «τιμητική» τους με ειδικά γι’ αυτούς διαμορφωμένο χώρο, και δύο συζητήσεις πού έχουν να «πούνε» πολλά.

Και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργούν στο χώρο έκθεση Βιβλίου, Παιδότοπος, αλλά και Ταβέρνες, Μπάρ, Αναψυκτήριο. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5337210216349379711
Σχόλια
item