Γιάννενα: Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών Γιάννενα: Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών

Γιάννενα: Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών

Τάξη στην πολεοδομική αταξία στις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου φιλοδοξεί να βάλει ο δήμος Ιωαννιτών, ανοίγοντας τον δρόμο και για την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το πρωί της Τρίτης, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογήςστις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου, μελέτη που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου.

Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τον δήμο Ιωαννιτών να εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.
Από το 1986 οπότε και εγκρίθηκε αρχικά η πολεοδομική μελέτη, οι ιδιοκτήτες της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας έζησαν την περιπέτεια των ακυρώσεων των επανεγκρίσεων και στην ουσία της στασιμότητας μιας περιοχής, που απέχει ελάχιστα λεπτά από το κέντρο της πόλης και εξαιτίας της πολεοδομικής εκκρεμότητας, στερείται βασικών έργων υποδομής.
«Είναι μια σπουδαία μέρα για τον δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου.
Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 30 χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και προσθέτει: «Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή, που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο.
Προχωράμε με βάση τον σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης, θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές».
«Η εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής για τις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου έχει σκοπό την υλοποίηση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών αυτών, την εξασφάλιση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, καθώς και την τακτοποίηση όλων των εντασσόμενων οικοπέδων ώστε να καταστούν άρτια και οικοδομήσιμα. 
Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους για να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του δήμου, που μας επέτρεψε να έχουμε ένα ταμείο, έναν «κουμπαρά» για να χρηματοδοτούμε από δικούς μας πόρους έργα», σημειώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 306590490340800915
Σχόλια
item