Την Κυριακή 26 Αυγούστου η "Γιορτή σαρδέλας" στην Πρέβεζα Την Κυριακή 26 Αυγούστου η "Γιορτή σαρδέλας" στην Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Την Κυριακή 26 Αυγούστου η "Γιορτή σαρδέλας" στην Πρέβεζα

                          Την Κυριακή 26 Αυγούστου η "Γιορτή σαρδέλας" στην Πρέβεζα
Το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι η "Γιορτή της σαρδέλας", που μετρά μισό και πλέον αιώνα "ζωής" στα πολιτιστικά δρώμενα της Πρέβεζας και προσελκύει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ στο λιμάνι, στον χώρο του πάρκινγκ της οδού Σπηλιάδου. 
Σαρδέλα στα κάρβουνα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κάτοικοι και επισκέπτες με πο
λύ μουσική και χορό σε ένα γλέντι που θα κρατήσει μέχρι το πρωί. 
Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Αποστόλη Βαγγελάκη, Γιώργο Καψάλη, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιώργο Μαρινάκη , Δάμωνα Ρουτσάκο και Αποστόλη Σόφη, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν στους δρόμους της παράδοσης σε ένα κεφάτο πρόγραμμα με "αναφορές" σε όλη την Ελλάδα. 
Την βραδιά θα ανοίξουν τα χορευτικά "Εν Αθήναις Σύλλογος Σεριφιανών", "Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας" , "Χορευτικό Χαλάστρας",Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζα και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας. 
Η γιορτή της Σαρδέλας αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το ψάρεμα της σαρδέλας. 
Ο Δήμος της Πρέβεζας καλεί όχι μόνο τους κατοίκους της Πρέβεζας αλλά και τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή να συμμετάσχουν στην όμορφη γιορτή , να δοκιμάσουν σαρδέλα , να χορέψουν και να διασκεδάσουν, κρατώντας ζωντανή μια παράδοση που έχει κάνει γνωστή την Πρέβεζα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
epirusblog.gr
5 of 5
                          
Την Κυριακή 26 Αυγούστου η "Γιορτή σαρδέλας" στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
                          
Πρεβεζα 1318300105595445064
Σχόλια
item