Αφαντοι οι ληστές από του Φιλοπάππου – Ο θάνατος του 25χρονου έφερε στο φως το ελλιπές σχέδιο αστυνόμευσης Αφαντοι οι ληστές από του Φιλοπάππου – Ο θάνατος του 25χρονου έφερε στο φως το ελλιπές σχέδιο αστυνόμευσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αφαντοι οι ληστές από του Φιλοπάππου – Ο θάνατος του 25χρονου έφερε στο φως το ελλιπές σχέδιο αστυνόμευσης

Αφαντοι οι ληστές από του Φιλοπάππου – Ο θάνατος του 25χρονου έφερε στο φως το ελλιπές σχέδιο αστυνόμευσης
Το τραγικό περιστατικό του συμβάντος στου Φιλοπάππου με το θάνατο ενός 25χρονου έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα αστυνόμευσης που έχει η περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή οι τρεις αλλοδαποί δράστες παραμένουν άφαντοι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος τα κρούσματα ληστειών με θύματα τουρίστες και ζευγάρια στην περιοχή του Φιλοπάππου έχουν αυξηθεί, με δράστες υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερία. 
Συνήθως χρησιμοποιούν σπασμένα μπουκάλια για να απειλήσουν τα θύματά τους, τα οποία συνήθως πετούν στη συνέχεια, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη έχοντας στην κατοχή τους μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε καταρτιστεί την Άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο, φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών, αναφέρουν ότι έχει ατονίσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής. 
Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε χωρίσει την πρωτεύουσα σε 6 τομείς εποχούμενης αστυνόμευσης και 8 πεζών περιπολιών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η περιοχή είναι μεγάλη από την Πνύκα έως Φιλοπάππου, δεν μπορεί να υπάρχει εποχούμενη περιπολία παρά μόνο πεζή, ενώ ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Ωστόσο όπως αποδεικνύεται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αφαντοι οι τρεις αλλοδαποί
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των τριών αλλοδαπών που επιτέθηκαν χθες στον 25χρονο και την 23χρονη με αποτέλεσμα ο νεαρός άνδρας να χάσει τη ζωή του μετά από πτώση στα βράχια.

epirusblog.gr
5 of 5
Αφαντοι οι ληστές από του Φιλοπάππου – Ο θάνατος του 25χρονου έφερε στο φως το ελλιπές σχέδιο αστυνόμευσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8177964187428818649
Σχόλια
item