Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο] Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]

Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]
Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Πορτογαλία μετά τον καύσωνα που σάρωσε την Ευρώπη και εκτίναξε τον υδράργυρο στους 46 βαθμούς Κελσίου στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.
Μια μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπο στη νότια περιοχή Μοντσίκε, σε απόσταση περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την ακτογραμμή. Η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε οι φλόγες είναι ορατές από την ακτή της Αλγκάρβε.
810 πυροσβέστες με 226 οχήματα και εννιά πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν ριχθεί στη μάχη της κατάσβεσης. Μια άλλη δασική πυρκαγιά εξαπλώνεται στην κεντρική περιοχή Εστρεμόζ, όπου τραυματίστηκαν έξι άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.
Όλα αυτά την ώρα που η Γηραιά Ήπειρος συνεχίζει να «λιώνει» από το κύμα καύσωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες να τροφοδοτούν τις πυρκαγιές, να υποχρεώνουν τις γαλλικές Αρχές να κλείσουν προσωρινά πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να απειλούν τη σοδειά της πατάτας στην Ολλανδία.
Και μολονότι σε κάποιες χώρες έχει υποχωρήσει η ζέστη, στην Πορτογαλία η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν, ή εφόσον αδυνατούν, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.
Το Σάββατο -θερμότερη μέρα εδώ και 18 χρόνια στη χώρα σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ατμόσφαιρα της Πορτογαλίας – καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας σε οκτώ πόλεις. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που έβαψαν πορτοκαλί τον ουρανό, λόγω της άμμου που μεταφέρουν, πριν τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8962621925085353165
Σχόλια
item