Πρέβεζα: Αγώνες δρόμου , κολύμβησης και Φεστιβάλ για τον Οκταβιανό Αύγουστο περιλαμβάνουν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια" στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου , στην Πρέβεζα Πρέβεζα: Αγώνες δρόμου , κολύμβησης και Φεστιβάλ για τον Οκταβιανό Αύγουστο περιλαμβάνουν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια" στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου , στην Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Αγώνες δρόμου , κολύμβησης και Φεστιβάλ για τον Οκταβιανό Αύγουστο περιλαμβάνουν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια" στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου , στην Πρέβεζα

                            Πρέβεζα: Αγώνες δρόμου , κολύμβησης και Φεστιβάλ για τον Οκταβιανό Αύγουστο περιλαμβάνουν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια" στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου , στην Πρέβεζα

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου στην όμορφη και φιλόξενη Πρέβεζα θα πραγματοποιηθούν οι 6οι « Εν Νικοπόλει Άκτια» αγώνες δρόμου με συμμετοχές που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 550. 

Ένας επιτυχημένος αθλητικός θεσμός για την πόλη μας που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων, η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Πρέβεζας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων , αγώνα 5 χιλιομέτρων και μαθητικούς αγώνες δρόμου ενός χιλιομέτρου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια. 

Μεταξύ άλλων η αφετηρία για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων είναι έξω από την είσοδο του σταδίου της Αρχαίας Νικόπολης, με ώρα εκκίνησης στις 18.45, ενώ όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην παραλία της Πρέβεζας πλησίον της Πλ. Ανδρούτσου . 

Οι αγώνες εκτός από τον πολιτιστικό και αθλητικό χαρακτήρα έχουν και κοινωνικό καθώς στην Πρέβεζα και στα «Εν Νικοπόλει Άκτια» μαζί μας θα είναι και παιδιά από την "Κιβωτό του Κόσμου" από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων μαζί με τον πατ. Αντώνιο, όπου τα παιδιά θα πάρουν μέρος στον μαθητικό αγώνα. 

Οι εκδηλώσεις για τα « Εν Νικοπόλει Άκτια» θα συνεχισθούν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με κολυμβητικούς αγώνες που διοργανώνουν τα κολυμβητικά σωματεία Πρέβεζας Ναυτικός Όμιλος , Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνας και οι Φίλοι Ανοιχτής Θαλάσσης σε συνεργασία με την Π.Ε και το Δήμο Πρέβεζας.

To πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει μικρό διαπλού 300 μέτρων, την κλασική διαδρομή Άκτιο - Πρέβεζα , ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί αγώνας από το Παλαιό λιμάνι της Νικόπολης (θέση Βαθύ) μέχρι το Δημαρχείο με αφετηρία τη θέση Βαθύ και ώρα εκκίνησης 11 το πρωί . 

Ο τερματισμός όλων των αγώνων θα είναι μπροστά από το Δημαρχείο.Αναλυτικά τα σημεία εκκίνησης των αγώνων και οι ώρες περιλαμβάνονται στην αφίσα που συνοδεύει το κείμενο. Οι εκδηλώσεις για τα «Εν Νικοπόλει Άκτια» θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με «1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου», που συνδιοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός ΑΡΩΓΟΣ, με το Δήμο Πρέβεζας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση της ιστορίας της ναυμαχίας του Ακτίου και ιστορική διαδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της αρχαίας Νικόπολης. Θα μιλήσουν οι Ιωάννης Τζαμτζής - Καθηγητής Ρωμαϊκής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αθανάσιος Μουστάκης - Αρχαιολόγος και Γεώργιος Λαμπρακούλης - Διδάκτωρ αρχαίας Ιστορίας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ της Κυριακής μπροστά από τα δικαστήρια στην παραλία της Πρέβεζας.Νωρίτερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου» . 

Ένα παιχνίδι γνώσεων και η ιδέα στην οποία στηρίζεται είναι εξαιρετικά απλή αλλά και ενδιαφέρουσα: Ο Οκταβιανός Αύγουστος έκρυψε ένα θησαυρό και οι συμμετέχοντες καλούνται να τον ανακαλύψουν

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


epirusblog.gr
5 of 5
                            
Πρέβεζα: Αγώνες δρόμου , κολύμβησης και Φεστιβάλ για τον Οκταβιανό Αύγουστο περιλαμβάνουν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια" στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου , στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
                            
Πρεβεζα 8981444405361456900
Σχόλια
item