Κατερίνα Τοπούζογλου: Βούτηξε στη θάλασσα αναζητώντας αγνοούμενους – Τι λέει στο TLIFE για αυτά που βρήκαν

Κατερίνα Τοπούζογλου: Βούτηξε στη θάλασσα αναζητώντας αγνοούμενους – Τι λέει στο TLIFE για αυτά που βρήκαν
Η αγωνία συνεχίζεται για τους αγνοούμενους της φονικής φωτιάς. Οι συγγενείς τους περιμένουν ακόμα με αγωνία να βρεθούν ζωντανοί οι αγαπημένοι τους άνθρωποι ή τουλάχιστον να εντοπιστούν οι σοροί τους.
Οι έρευνες είναι δύσκολες αλλά η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Στην προσπάθεια της ανεύρεσης συμμετέχει και η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια του οργανισμού All for blue, μαζί με την ομάδα της.
“Πήγα στη Ραφήνα Δευτέρα βράδυ και σε συνεργασία με το Λιμενάρχη (σ.σ. Δημήτρης Κωσταράκης) μου έδωσε κατεύθυνση να κινηθώ στην ακτογραμμή Αρτέμιδος. 
Μαζί με δυο ναυαγοσώστες και άλλη μια εθελόντρια της All For Blue πήγαμε με σωστική λέμβο και χτενίσαμε όλη την περιοχή”, εξηγεί στο TLIFE. 
“Ήμουν όλη μέρα μέσα στο νερό, βγάλαμε μόνο προσωπικά αντικείμενα, κάρτες, πορτοφόλια, γυαλιά, ρούχα, παντελόνια, παπούτσια κλπ. Τα παρέδωσα προσωπικά στο Λιμεναρχείο ως όφειλα και έδωσα και την αναφορά για την δράση μας.”
Σίγουρα η εικόνα που κλήθηκαν να αντικρίσουν ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτές που συναντούν κάθε φορά που βουτάνε. Βομβαρδισμένο τοπίο. 
“Πάντα όταν κάνω διασώσεις δεν ξέρω τι θα αντικρίσω, εξάλλου παράτησα τα πάντα για να έρθω να βοηθήσω και ήμουν έτοιμη για οποιαδήποτε εικόνα”, τονίζει η ίδια στο TLIFE.
Η διαδικασία που ακολουθεί λέγεται συρτό. Είναι μέσα στη θάλασσα και κρατιέται από τη βάρκα η οποία την σέρνει μέσα στο νερό στην προσπάθεια της αναζήτησης. Κάθε φορά που βλέπει κάτι σταματάει, το παίρνει και συνεχίζει.
Ποια είναι η Κατερίνα Τοπούζογλου
Η Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 1993 και χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υποβρύχια σκοποβολή. Το κορίτσι που για χρόνια βλέπαμε χαμογελαστό στις εκπομπές της Ρούλας Κορομηλά τη δεκαετία του ’90. 
Πλέον έχει αφοσιωθεί στην μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τη θάλασσα. Ιδρύτρια της All for Blue και μάχιμη δύτρια διοργανώνει διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στοχεύοντας να επαναφέρει την καθαρότητα των νερών στην Ελλάδα. 
Παράλληλα θέλει να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά για την σημασία των καρχαριών σε ένα θαλάσσιο οικοσύστημα. Πηγαίνει η ίδια σε σχολεία και κάνει σεμινάρια με υλικό που έχει μαζέψει από τη θάλασσα.
Το All For Blue συμμετέχει, μετά πολλών ακόμα δραστηριοτήτων, σε έρευνες όπως είναι αυτή της αναζήτησης τον αγνοουμένων. Ένας οργανισμός που δεν έχει πάρει καμία χρηματοδότηση από το κράτος και στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Κατερίνα Τοπούζογλου: Βούτηξε στη θάλασσα αναζητώντας αγνοούμενους – Τι λέει στο TLIFE για αυτά που βρήκαν
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3025839802788989926
item