Συγκινητική ανταπόκριση των αναγνωστών του protothema.gr για την Μυρτώ

Συγκινητική ανταπόκριση των αναγνωστών του protothema.gr για την Μυρτώ

Άμεση και συνάμα συγκινητική είναι η ανταπόκριση αναγνωστών του protothema.gr που προσφέρθηκαν να δωρίσουν την ειδική καρέκλα που έχει ανάγκη η Μυρτώ για να κάνει το μπάνιο της. 

Το δημοσίευμα στο protothema.gr προκάλεσε συγκίνηση σε αναγνώστες οι οποίοι τηλεφώνησαν ζητώντας να έρθουν σε επαφή με τη μητέρα του κοριτσιού, έτσι ώστε να δωρίσουν την ειδική καρέκλα που τόσο ανάγκη έχει η Μυρτώ.

Η μια αναγνώστρια μάλιστα η οποία πριν από λίγες ημέρες «αποχαιρέτησε» τη μητέρα της μόλις διάβασε στο protothema.gr το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ έσπευσε αμέσως να τηλεφωνήσει για να δωρίσει την καρέκλα που μέχρι πριν από λίγες ημέρες τη χρησιμοποιούσε η μητέρα της.

«Η υπόθεση της Μυρτώς μάς έχει συγκινήσει και πονέσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπήρχε περίπτωση, διαβάζοντας το κείμενο για αυτό το ταλαιπωρημένο κορίτσι, να μην σκεφτώ να της δωρίσω αυτή την ειδική καρέκλα μπάνιου για να εξυπηρετηθεί . 

Είναι μια ειδική καρέκλα μπάνιου όπου στοιχίζει 180 ευρώ και λυπάμαι πολύ που δεν μπορεί να της την δωρίσει το ίδιο το κράτος, πραγματικά» είπε στο protothema.gr μια από τις αναγνώστριες που δώρισαν την ειδική καρέκλα μπάνιου στη Μυρτώ.

«Θα με κάνει πολύ χαρούμενη, η οικογένεια της μικρής Μυρτώς , αν επικοινωνήσουν μαζί μου και δεχτούν αυτό το δώρο από εμένα. 


Από τη στιγμή που έχω αυτή την ειδική καρέκλα μπάνιου και δεν τη χρειάζομαι πια , θα ήθελα να βοηθήσω με την κίνηση αυτή την οικογένεια της Μυρτώς που ξέρω πόσο αναγκαία, τους είναι. 

Αυτό το κορίτσι πραγματικά αξίζει πολλά κι από τη στιγμή που της τα στερεί το κράτος , οφείλουμε όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε», λέει στο protothema.gr μια ακόμα αναγνώστρια που ευαισθητοποιήθηκε με την υπόθεση της Μυρτώς. 

«Δεν εγκρίνουν 150ευρώ για την καρέκλα της Μυρτώς»

Η μητέρα της Μυρτώς, η κ. Μαίρη Κοτρώτσου είπε στο protothema.gr ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο θέμα κινητικότητας και ομιλίας του παιδιού κι ότι το κράτος δεν της εγκρίνει 150ευρώ για την ειδική καρέκλα μπάνιου της Μυρτώς.

"Η Μυρτώ μου έγινε 21χρονών και δυστυχώς τα καλύτερα χρόνια της ζωής της , τα περνάει καθισμένη πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Σε δυο μέρες κλείνουμε έξι χρόνια από τότε που αυτό το "τέρας " επιτέθηκε στο παιδί μου. Δυστυχώς η Μυρτώ είναι σχεδόν στην ίδια κατάσταση,δεν υπάρχει καμία αλλαγή παρόλο που κάνουμε φυσικοθεραπείες κάθε μέρα . 


Καμία εξέλιξη στο θέμα κινητικότητας και ομιλίας του παιδιού. Η Μυρτώ δεν τρώει μόνη της , σιτίζεται με γαστροσωλήνα και δυστυχώς δεν έχει επανέλθει το παιδί. Δεν κουνάει χέρια , δεν μπορεί να μιλήσει και κάποιες φορές χάνεται στις σκέψεις της. Της μιλάω και νιώθω ότι το μυαλουδάκι της ταξιδεύει και δεν ανταποκρίνεται,έτσι νιώθω. 

Ήταν μια εγκληματική ενέργεια αυτό που έγινε στη Μυρτώ όπου φυσικά και το κράτος έχει την ευθύνη του" είπε στο protothema.gr η μητέρα της Μυρτώς, κ. Μαίρη Κοτρώτσου. 

"Το κράτος ξεπερνάει τον εαυτό του μερικές φορές. Προσφάτως ζήτησα να πάρω μια καρέκλα για να μπορώ να βάζω την κόρη μου να κάνει μπάνιο. Αυτό κοστίζει 150 ευρώ , δεν μιλάω για κάποιο εξωφρενικό ποσό . 


Και μου είπαν ότι δεν το δικαιούμαστε. Έμαθα ότι μέσα από το νόμο του ΕΟΠΠΥ , οι τεραπληγικοί άνθρωποι αλλά και οι παραπληγικοί δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μπάνιο γιατί δεν μπορείς να βάλεις το αναπηρικό καρότσι κάτω από το ντουζ ,γιατί θα σκουριάσει. 

Χάνουν αυτοί οι άνθρωποι το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο κάτω από ένα ντουζ και σου λέει το κράτος : " πλύσου στο κρεβάτι ή πληρώστε το μόνοι σας". Το κράτος αυτούς τους ανθρώπους τους πετάει, δυστυχώς" είπε η κ. Μαίρη Κοτρώτσου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιούλιο του 2012 ο Αχμέτ Βακάς που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Πάρου, εντόπισε την 15χρονη Μυρτώ να περπατά μόνη της. Αφού την ακινητοποίησε, την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη συνέχεια την άρπαξε από το κεφάλι χτυπώντας το με μανία στα βράχια.

Την άφησε νομίζοντας πως έχει πεθάνει και εξαφανίστηκε. Η μητέρα της που την αναζητούσε την βρήκε μετά από λίγη ώρα σε τραγική κατάσταση.

Ύστερα από έρευνες ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. 


Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό την Αθήνα. Όπως κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι. 

Μετά από πέντε μήνες νοσηλείας σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό η μικρή Μυρτώ μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. Μετά από 7 μήνες νοσηλείας στη Βοστώνη η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις . Έκτοτε ο αγώνας της Μυρτώς συνεχίστηκε σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.


Πηγή: protothema.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Συγκινητική ανταπόκριση των αναγνωστών του protothema.gr για την Μυρτώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7734195385458456276
item