«Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit «Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit

«Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit

Κόλαφος για τη Τερέζα Μέι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις μαζικές παραιτήσεις των ανταρτών υπουργών και υφυπουργών της που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα της για ένα «μαλακό» Brexit. 

Δημοσκόπηση της «You Gov» δείχνει ότι, μόλις το 12% των Βρετανών λέει «yes» στο πρόγραμμα του Τσέκερς για το Brexit. Αντιθέτως, τo 43% δεν πιστεύει ότι το όραμα της Συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι καλό για τη χώρα.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τις παραιτήσεις του υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, του υπουργού Εξωτερικών, Μπορίς Τζόνσον και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος καταφέροντας πλήγμα στη Μέι.

Το 16% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η Μέι χειρίζεται καλά τις διαπραγματεύσεις ενώ το 34% θεωρεί ότι ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον,θα έκανε σαφώς καλύτερη δουλειά.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 7 Ιουλίου, έπειτα από τεταμένη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς της στο Τσέκερς -την πρωθυπουργική εξοχική κατοικία- η Μέι φαινόταν πως είχε πείσει τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Brexit στην κυβέρνηση να ταχθούν υπέρ του σχεδίου της να ζητήσει συμφωνία για έναν «χώρο ελεύθερων εμπορικών ανταλλαγών αγαθών» με την ΕΕ, τη διατήρηση στενών δεσμών στο πεδίο του εμπορίου.Ωστόσο, έπεσε έξω...
Epirusblog Gr
5 of 5
«Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7755193678206437146
Σχόλια
item