Η Τερέζα Μέι προειδοποιεί τους Συντηρητικούς: Αν εμποδίσετε το σχέδιό μου μπορεί να μην έχουμε Brexit

Η Τερέζα Μέι προειδοποιεί τους Συντηρητικούς: Αν εμποδίσετε το σχέδιό μου μπορεί να μην έχουμε Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποιεί τους βουλευτές του κόμματός της, των Συντηρητικών, ότι μπορεί να «μην υπάρξει Brexit», αν εμποδίσουν το σχέδιό της για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει.

Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Mail on Sunday, η Μέι τονίζει πως θέλει να στείλει ένα «σαφές» μήνυμα, ότι η δική της «πρακτική και πραγματιστική» προσέγγιση για το διαζύγιο είναι η μόνη που θεωρεί πως μπορεί να εφαρμοστεί και εάν αυτό δεν συμβεί, «κινδυνεύουμε να μην υπάρξει κανένα Brexit».

Η Μέι κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να υπερασπιστεί την πρότασή της για τη σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ μετά το Brexit, ενώ ταυτόχρονα πάσχιζε να θέσει υπό έλεγχο την εσωκομματική κρίση την οποία προκάλεσαν οι παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών και να αντιμετωπίσει τις σφοδρές επικρίσεις από μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στο άρθρο της, τάσσεται εναντίον μιας «επιζήμιας και άτακτης» εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες για τους «κοινούς κανόνες» με την Ευρώπη στην «περιοχή ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου» που θέλει να εγκαθιδρυθεί, αλλά προσθέτει πως κατά την άποψή της, δεν υπάρχει «εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση».

Ακόμη, δεσμεύεται να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ενώ επιμένει πως το σχέδιό της είναι «πλήρες» και έχει στοιχεία «που δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Την Πέμπτη ο Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του τρόπου με τον οποίο η Μέι χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, κρίνοντας ότι «η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο λαός» του ΗΒ, η «καθαρή» έξοδος υπέρ της οποίας τάχθηκαν οι ψηφοφόροι «στο δημοψήφισμα».

Ενώ ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τη Δευτέρα παραιτήθηκε από τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών, ανέφερε στην επιστολή της παραίτησής του ότι το «όνειρο» του Brexit «πεθαίνει», από «ασφυξία που του προκαλεί η ανώφελη αυτοαμφισβήτηση» και κατήγγειλε πως το σχέδιο της Μέι θα μετατρέψει τη Βρετανία σε «αποικία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Η Τερέζα Μέι προειδοποιεί τους Συντηρητικούς: Αν εμποδίσετε το σχέδιό μου μπορεί να μην έχουμε Brexit
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8826943338147451540
item