ΓΕΝ - Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018” - ΦΩΤΟ ΓΕΝ - Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018” - ΦΩΤΟ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΓΕΝ - Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018” - ΦΩΤΟ


ΓΕΝ - Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018” - ΦΩΤΟ
Το πολεμικό ναυτικό συμμετείχε στην πολυεθνική ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ "BREEZE 2018". 

Η Άσκηση διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Βουλγαρίας και διεξήχθη στη Δυτική Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής/ τακτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των ασκούμενων συμμαχικών χωρών.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Παρασκευή 13 έως Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το ΚΕΝΑΠ και Αξιωματικό επιτελή στην πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018”.

Η Άσκηση διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Βουλγαρίας και διεξήχθη στη Δυτική Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής/ τακτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των ασκούμενων συμμαχικών χωρών σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Στην Άσκηση που διεξήχθη σε τρεις φάσεις συμμετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροναυτικά μέσα από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία καθώς και πλοία των Μόνιμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στη Ναυτική Βάση Μπουργκάς της Βουλγαρίας, την πραγματοποίηση της εν όρμω εκπαίδευσης, τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων καθώς και εθιμοτυπικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. 

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των πλοίων και την απενημέρωση (Hot Wash Up) που έλαβε χώρα στη Ναυτική Βάση Μπουργκάς.

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:


Στιγμιότυπο από τη άσκηση - διακρίνονται ναυτικές μονάδες διαφόρων κρατών.


Συγκινητική στιγμή όταν το πλοίο του πολεμικού ναυτικού περνά από τα στενά του Βοσπόρου και την Κωνσταντινούπολη.Πυραυλάκατος ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες του ελληνικού πολεμικού στόλου.Εικόνες από το Αιγαίο με τα πλοία Ελλάδας και Τουρκίας που συμμετέχουν στην άσκηση.


Στιγμιότυπο από ενημέρωση των στελεχών.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΓΕΝ - Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2018” - ΦΩΤΟ
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1281227698264483222
Σχόλια
item