Πρέβεζα: Με Χρώματα Και Μουσικές Από Όλο Τον Κόσμο "Πλημμύρισε" Η Πρέβεζα!

Πρέβεζα: Με Χρώματα Και Μουσικές Από Όλο Τον Κόσμο "Πλημμύρισε" Η Πρέβεζα!

Στη μαγεία της χορωδιακής μουσικής κινείται η Πρέβεζα με την έναρξη του 36ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Μέσα σε γιορτινό κλίμα και με μηνύματα συναδέλφωσης των λαών,με κοινό παρανομαστή τη μουσική ο Πρόεδρος της Χορωδίας Πρέβεζας "Αρμονία" Απόστολος Αντωνίου κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης την τελετή έναρξης του φεστιβάλ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας "Γιάννης Ρίτσος", ευχαριστώντας όλους όσοι στηρίζουν αυτό το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της πόλης, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από τα βεγγαλικά. 

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, προσωπικότητες από την παγκόσμια χορωδιακή μουσική και πλήθος κόσμου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης αφού καλωσόρισε τους χορωδούς και τους ευχήθηκε καλή διαμονή και να γυρίσουν στις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Πρέβεζα , μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της χορωδίας και συγχάρηκε τα μέλη της για την προσφορά τους στον πολιτισμό της πόλης, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ. 

Μήνυμα για καλή επιτυχία στο φεστιβάλ έστειλε και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κώστας Μπάρκας συγχαίροντας παράλληλα τη Χορωδία Αρμονία. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε και η απονομή των διπλωμάτων στους μαέστρους που συμμετείχαν στο 2ο masterclass που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες. 

Η γιορτή της χορωδιακής μουσικής ξεκίνησε λίγο νωρίτερα με την παρέλαση των 26 χορωδιών από 18 Χώρες και με πάνω από 1000 χορωδούς όλων των ηλικιών στην παραλία της Πρέβεζας με πολύ κέφι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, οι οποίες στην συνέχεια κατέληξαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο για την τελετή έναρξης .

Παράλληλα με το 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ξεκινά από σήμερα Παρασκευή και ο 24ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής. Στο φεστιβάλ φέτος συμμετέχουν χορωδίες από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κολομβία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία, Ρουμανία Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κύπρο και Ελλάδα όπου σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών. 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: σήμερα Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης από τις 10.30 το πρωί έως τις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημέρα του διαγωνισμού Χορωδιών, ενώ από τις 8 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ θα φιλοξενηθούν συναυλίες στο Ιερό Ναό Αγ.Κωσταντίνου και Ελένης, στον Mητροπολιτικό Ναό του Αγ.Χαραλάμπους, στην Πλατεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και στην πλατεία Δικαστηρίων. 

Το Σάββατο 7 Ιουλίου από τις 10.30π.μ έως τις 19.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, ενώ από τις 9 έως τις 11 το βράδυ συναυλίες θα φιλοξενηθούν την πλατεία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στα Δικαστήρια. Η βραδιά θα κλείσει με πάρτι όλων των χορωδιών στην Κυανή Ακτή. 

Η τελετή λήξης θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Κυριακή και ώρα 9.30 το βράδυ.

Διοργανωτής : Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία"
Συνδιοργανωτές:Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας- Δήμος Πρέβεζας
Υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και του ΕΟΤ

Με τη συμπαράσταση της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρέβεζας,της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πρέβεζας,της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με Χρώματα Και Μουσικές Από Όλο Τον Κόσμο "Πλημμύρισε" Η Πρέβεζα!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα. 1590046705976334427
item