Θρίλερ με τα παιδιά που απεγκλώβισαν -Δεν αφήνουν τους γονείς να τα δουν, τι φοβούνται οι γιατροί

Θρίλερ με τα παιδιά που απεγκλώβισαν -Δεν αφήνουν τους γονείς να τα δουν, τι φοβούνται οι γιατροί
Και ενώ ήδη βγήκε ένα ακόμη παιδί και αναμένεται να βγουν και άλλα από το σπήλαιο, άγνωστη παραμένει ακόμη η ταυτότητα των παιδιών που απεγκλωβίστηκαν χθες. 
Παρά τις διαρροές ότι ήταν το ένα ή το άλλο παιδί, γονείς αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι ακόμη οι γονείς δεν γνωρίζουν ποια παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί. 
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία το 38χρονου πατέρα Σόμπονο Σομπιανγκιγιάι, ο οποίος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι προηγούνται τα πιο γερά παιδιά. 
«Δεν μας έχουν πει ποια παιδιά απεγκλώβισαν. Δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τα αγόρια στο νοσοκομείο επειδή πρέπει να τα παρακολουθούν για 48 ώρες», δήλωσε ο πατέρας. 
«Ελπίζω να έχουμε καλά νέα σήμερα», προσέθεσε. 
Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης, οι γονείς θα μπορέσουν απόψε να δουν τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν χθες. Ωστόσο θα απαγορευτεί η οποιαδήποτε επαφή, ενώ πρέπει να υπάρξει εγκράτεια και... ως προς τη συγκίνηση. 
Οι αγκαλιές απαγορεύονται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ σε ότι αφορά τη συγκίνηση προφανώς έχει να κάνει με την ψυχολογική ανάκαμψη των μαθητών. 
Ο επιθεωρητής του υγειονομικού τμήματος της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι τα τέσσερα αγόρια έχουν υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο και ότι δεν μπορούν να έρθουν σε φυσική επαφή με κανέναν, ούτε με τους γονείς τους, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. 
«Οι επισκέπτες των παιδιών θα μπορούν  μόνο να τα συναντήσουν εκ του μακρόθεν και να συνομιλήσουν μαζί τους. Δεν μπορούν να τα αγκαλιάσουν και θα πρέπει να έχουν απόσταση ενός με δυο μέτρα με τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πώς οι γιατροί υποβάλλουν τα παιδιά σε εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν σοβαρές λοιμώξεις όπως η λεπτοσπείρωση και η μελωδόωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος, ούρων και έχουν κάνει ακτινογραφίες θώρακος. Ακόμη οι γιατροί ανησυχούν για το σύνδρομο επανασίτισης από το οποίο κινδυνεύουν άτομα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρό υποσιτισμό. 
Να σημειωθεί ότι τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο αυτό στη Βόρεια Ταϊλάνδη, στις 23 Ιουνίου, όταν το επισκέφθηκαν, αλλά εν συνεχεία αποκλείστηκαν εκεί καθώς ξέσπασαν βροχές, το σπήλαιο πλημμύρισε και δεν μπορούσαν να βγουν. Κατάφεραν να τα εντοπίσουν μέρες αργότερα και αφού είχαν μείνει εκεί για καιρό χωρίς τροφή. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θρίλερ με τα παιδιά που απεγκλώβισαν -Δεν αφήνουν τους γονείς να τα δουν, τι φοβούνται οι γιατροί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8333366936800332850
item