Πρέβεζα: "Υπάλληλοι στο Δήμο Πρέβεζας εκβιάζονται να υπογράψουν εν λευκώ" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Πρέβεζα: "Υπάλληλοι στο Δήμο Πρέβεζας εκβιάζονται να υπογράψουν εν λευκώ" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων
«Λιβελογραφήματα» και «Κιτρινισμούς» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πρέβεζας, δημοσιεύματα τα οποία «συνοδεύονται από «φήμες» και «διαδόσεις» που βάλουν ευθέως κατά τριών συναδέλφων μας εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας» όπως συγκεκριμένα αναφέρει, κάνοντας επίσης λόγο για [δημοσιεύματα] "υποκινούμενα, κατασκευασμένα και προβοκατόρικα και αποκλειστικό στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να εκτελέσουν πλημμελώς τα καθήκοντά τους".
Ο λόγος για δημοσιεύματα που αφορούν στην «Ναυαγοσωστική Κάλυψη» των ακτών του Δήμου.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο και καταγγέλλει πως, υπάλληλοι του Δήμου «πιέζονται να υπογράψουν εν λευκώ» κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται από το Σωματείο Εργαζομένων για το θέμα πως «ενώ ο ιδιώτης εργολάβος δεν προσκομίζει παραστατικά από τα οποία να προκύπτει ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρόλα αυτά, πιέζονται οι συνάδελφοί μας να υπογράψουν εν λευκώ οριστικό πρωτόκολλο - παράδοσης παραλαβής προκειμένου ο ιδιώτης να εισπράξει για μόλις ένα μήνα το ποσό των 87.500 ΕΥΡΩ!!!.» κάνοντας λόγο για «άθλια, απαράδεκτη και παράνομη επίθεση» ζητώντας ταυτόχρονα από την Δημοτική Αρχή την «άμεση επέμβαση και την προστασία των εργαζομένων».
Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο κάνει λόγο για «εκβιασμό» των εργαζομένων και «παράνομες ορέξεις»στα «πλαίσια του κέρδους» αλλά και «απαράδεκτη συκοφάντηση που μεθοδεύεται με τη χρήση όρων «ευθυνόφοβοι» και «τυπολάτρες»».
Το Σωματείο συνεχίζοντας υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα λειτουργήσουν αναγκαζόμενοι, ενάντια στην συνείδηση τους και όπως συγκεκριμένα αναφέρει «Θα βρουν ενωμένους ως μια γροθιά απέναντί τους, τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους δημότες» όσοι νομίζουν ότι «με λιβελογραφήματα και κιτρινισμούς τέτοιου τύπου θα κάμψουν το ηθικό και τη συνείδηση των εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας», συμβουλεύοντας «Να σταματήσουν άμεσα να συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο και αυταρχικό σε εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους για την οποία προσλήφθηκαν».
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ των Δήμων Πρέβεζας:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ
Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύονται από «φήμες» και «διαδόσεις» που βάλουν ευθέως κατά τριών συναδέλφων μας εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας.
Τα δημοσιεύματα είναι υποκινούμενα, κατασκευασμένα και προβοκατόρικα και αποκλειστικό στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να εκτελέσουν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.
Το Σωματείο έχει ενημερωθεί για το ζήτημα της παραλαβής του έργου «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-6-2018 ΕΩΣ 30-6-2018» και ενώ ο ιδιώτης εργολάβος δεν προσκομίζει παραστατικά από τα οποία να προκύπτει ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρόλα αυτά, πιέζονται οι συνάδελφοί μας να υπογράψουν εν λευκώ οριστικό πρωτόκολλο - παράδοσης παραλαβής προκειμένου ο ιδιώτης να εισπράξει για μόλις ένα μήνα το ποσό των 87.500 ΕΥΡΩ!!!.
Καλούμε την Δημοτική αρχή να επέμβει άμεσα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την άθλια, απαράδεκτη και παράνομη επίθεση που γίνεται εις βάρος τους.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο στις παράνομες ορέξεις και διαθέσεις καθενός που στα πλαίσια του κέρδους στρέφεται κατά εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας εκβιάζοντάς τους με διάφορες μεθόδους.
Η συκοφάντηση που μεθοδεύεται με τη χρήση όρων «ευθυνόφοβοι» και «τυπολάτρες» είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι βρίζοντας, λασπολογώντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντάς τους με τις ως άνω φράσεις, θα τους αναγκάσουν να λειτουργήσουν ενάντια στη συνείδηση τους, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα βρουν ενωμένους ως μια γροθιά απέναντί τους, τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους δημότες.
Αν «τυπολάτρης» και «ευθυνόφοβος» είναι ο εργαζόμενος που πασχίζει για την διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος, ΝΑΙ τότε είμαστε «τυπολάτρες».
Αν «τυπολάτρης» και «ευθυνόφοβος» είναι ο εργαζόμενος που αγωνίζεται για την διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας και απαιτεί να γίνει έλεγχος για την τήρηση των όρων μιας σύμβασης, τότε ΝΑΙ είμαστε «τυπολάτρες».
Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι με λιβελογραφήματα και κιτρινισμούς τέτοιου τύπου θα κάμψουν το ηθικό και τη συνείδηση των εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας.
Να σταματήσουν άμεσα να συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο και αυταρχικό σε εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους για την οποία προσλήφθηκαν ,όταν σε μια περίοδο με τραγικές ελλείψεις προσωπικού καταβάλουν τεραστία προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας ,και των δημοτών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Πρόεδρος
Μισηρλης Γεώργιος
Πηγή: pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Υπάλληλοι στο Δήμο Πρέβεζας εκβιάζονται να υπογράψουν εν λευκώ" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8068628200908236583
item