Πρέβεζα: Κρίσιμη σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για το πως αξιοποιείται ο ποταμός Αχέρων Πρέβεζα: Κρίσιμη σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για το πως αξιοποιείται ο ποταμός Αχέρων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κρίσιμη σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για το πως αξιοποιείται ο ποταμός Αχέρων

Πρέβεζα: Κρίσιμη σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για το πως αξιοποιείται ο ποταμός Αχέρων
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζαύριο, Τρίτη στην Π.Ε. Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου κρίσιμη σύσκεψη για τον τρόπο που πραγματοποιείται η εμπορική-τουριστική εκμετάλλευση του Αχέροντα.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, αρμόδιες υπηρεσίες, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Δήμος Πάργας, εκπρόσωποι επιχειρηματιών κ.α.) και η σύσκεψη προκαλείται έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες για “ασέλγεια” πάνω στο φυσικό περιβάλλον και το υγιές επιχειρείν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγγελίες για τον τρόπο που γίνεται η τουριστική-εμπορική εκμετάλλευση στην περιοχή του ποταμού Αχέροντα, έχουν γίνει κατά καιρούς στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ διάφοροι επιστήμονες με καταγωγή από την περιοχή έχουν κάνει ξεκάθαρο πως χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο αξιοποίησης του Αχέροντα που θα έχει προτεραιότητα το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Οι τελευταίες καταγγελίες που είχαν αποδέκτη τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη κάνουν λόγο για “κακοποίηση” πλατανιών της περιοχής και δραστηριοποίηση ορισμένων πωλητών, οι οποίοι δεν έχουν καμία άδεια και πουλάνε -υποτίθεται- μέχρι και φυσικά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες.

Κατόπιν τούτου αναμένεται μία σοβαρή και εφ' όλης της ύλης συζήτηση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κρίσιμη σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για το πως αξιοποιείται ο ποταμός Αχέρων
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4917724546013439067
Σχόλια
item