Γιάννενα: Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα λειτουργήσει στα Γιάννενα Γιάννενα: Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα λειτουργήσει στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα λειτουργήσει στα Γιάννενα

Γιάννενα: Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα λειτουργήσει στα Γιάννενα

Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης αναμένεται να λειτουργήσει από το νέο χρόνο στα Γιάννενα. Φορέας ίδρυσης και λειτουργίας της θα είναι η «Νεφροξένια Α.Ε.», που ήδη έχει δύο μονάδες, μία στη Γερακινή Χαλκιδικής και στα Χανιά Κρήτης. 

Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Εταιρίας Παντελής Κατσιφαράκης, μετά το επιτυχημένο πρώτο βήμα, αποφασίστηκε η ίδρυση δύο ακόμη Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, η μία στα Γιάννενα και η άλλη στην Κέρκυρα που είναι περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για την προσφορά υψηλής ποιότητας θεραπειών, σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια. 

Η μονάδα μάλιστα της Κέρκυρας πρόκειται να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Για τη Μονάδα των Ιωαννίνων, που θα είναι η πρώτη ιδιωτική της κατηγορίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης κτιρίου 1.500 τ.μ. στη Λεωφόρο Ανατολής, σε περιοχή με εύκολη οδική πρόσβαση από κατοίκους των όμορων νομών και έγιναν και οι διαδικασίες επιστημονικής διασύνδεσης με τα δύο νοσοκομεία της περιοχής. 


Ο κ. Κατσιφαράκης, μιλώντας στο voria, gr, επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η λειτουργία των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης για τις δεκάδες χιλιάδες των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να μη μένουν εξ΄ ανάγκης περιορισμένοι στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.


«Οι μονάδες αυτές, προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες και συμβάλλουν για να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ο τουρισμός υγείας. 


Άλλωστε, από τις νέες αυτές μονάδες μπορούν να επωφεληθούν, με δωρεάν υπηρεσίες, όλοι οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζουμε, μετά τις συζητήσεις που διεξάγονται με τις διοικήσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιδιωτικές Μ.Χ.Α. και οι ανασφάλιστοι», κατέληξε.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην πρώτη μονάδα που λειτουργεί στη Γερακινή Χαλκιδικής, εξυπηρετούνται πολλοί ξένοι ασθενείς από Αγγλία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβια, Νεοζηλανδία, Αμερική κλπ, που κάνουν ταυτόχρονα με τις διακοπές τους και τις αιμοκαθάρσεις. Η μονάδα μπορεί να εξυπηρετεί ως και 240 ασθενείς. 


Η «Νεφροξένια», παρέχει πλήρη κάλυψη στους ασθενείς και αυτός είναι ο λόγος της ταχείας ανάπτυξής της. Δημιουργεί μονάδες σε πόλεις που τα νοσοκομεία δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών, εισάγοντας συστήματα οργάνωσης και λειτουργίας που τη διαφοροποιούν από τις άλλες ιδιωτικές Μ.Χ.Α., όπως τόνισε ο κ. Κατσιφαράκης, εξηγώντας πώς «Οι υποδομές μας και τα μηχανήματά μας είναι ολοκαίνουργα και τελευταίας τεχνολογίας (σ.σ Fresenius® 5008s HDF CorDiax® μηχανήματα αιμοκάθαρσης με τα αντίστοιχα φίλτρα).


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα λειτουργήσει στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6318017409044491148
Σχόλια
item