Γιάννενα: Κυριακή… μικρή γιορτή χθες για την αγορά των Ιωαννίνων!

Γιάννενα: Κυριακή… μικρή γιορτή χθες για την αγορά των Ιωαννίνων!

Τι κι αν διανύουμε περίοδο θερινών εκπτώσεων; Μέχρι στιγμής η κίνηση είναι υποτονική και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η αγορά παραμένει ακόμη «παγωμένη». 

Αν και είναι πολύ νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, καθώς εδώ και μόλις μια εβδομάδα ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, ο εμπορικός κόσμος είναι έντονα προβληματισμένος. Κι αυτό γιατί είναι μια περίοδος με αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι αγορές μοιραία να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


Χθες η κίνηση στην γιαννιώτικη αγορά ήταν υποτονική, με τους καταναλωτές, αλλά και αρκετούς ντόπιους εμπόρους που κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους, να επιλέγουν την απόδραση σε μια κοντινή παραλία. 


Όσοι καταναλωτές έμειναν στα Γιάννενα, προτίμησαν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα οποία εξάλλου έχουν κάνει αρκετή ζημιά στους μικρομεσαίους, αφού ο ανταγωνισμός είναι άνισος!


Παρόλα αυτά όμως οι εκτιμήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, για την πορεία των εκπτώσεων είναι θετικές, καθώς ο τζίρος προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 6,06 δισ. ευρώ, δηλαδή θα είναι αυξημένος κατά 0,6 - 0,7 % σε σχέση με πέρυσι.


Μένει λοιπόν αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη. Τέλη Αυγούστου που ολοκληρώνονται οι εκπτώσεις θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κυριακή… μικρή γιορτή χθες για την αγορά των Ιωαννίνων!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5170623311497362703
item