Γιάννενα: Σε «τροχιά» λειτουργίας το Πολυδύναμο

Γιάννενα: Σε «τροχιά» λειτουργίας το Πολυδύναμο
Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ – Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Διοικητής, Β. Καρβούνης – Την Άνοιξη του 2019 αναμένεται η πλήρης λειτουργία του Κέντρου
Μια πραγματικά «ιστορική ημέρα» ήταν η χθεσινή για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας, ανάμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου.
Επί της ουσίας πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα που έχει γίνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση με μοναδικό στόχο μια αγαστή συνεργασία προς το συμφέρον του ασθενή.
Την ανακοίνωση της υπογραφής, έκανε χθες ο ίδιος ο Διοικητής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης, ο οποίος ανέφερε πως πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολυπόθητη λειτουργία του Πολυδύναμου.
Ουσιαστικά, μετά από πολλές συναντήσεις, ανταλλαγές σκέψεων και προτάσεων και πίεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε και όλα πια μπαίνουν στην τελική ευθεία χωρίς όμως να μπορεί να ανακοινωθεί οριστικά η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, που αναμένεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναφορικά με τις εξαρτήσεις.
Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από πολλές πλευρές έπιασαν τόπο και η συνεργασία όλων των φορέων επισημοποιήθηκε με τις υπογραφές. Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν τα επόμενα βήματα που έχουν και αρκετή γραφειοκρατία μέχρι να διεκπεραιωθούν.
Σε δηλώσεις του χθες στο Ioannina TV, ο κ. Καρβούνης, εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς με τις υπογραφές «μπαίνει το νερό στο αυλάκι», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και οι τρεις φορείς, οδεύουν ουσιαστικά προς την τελική ευθεία για να πάρει «μπρος», το σημαντικό εγχείρημα που στηρίζεται στη συνεργασία.
Ο κ. Καρβούνης ρωτήθηκε χθες και για το πότε θα μπει το Πολυδύναμο Κέντρο, σε ουσιαστική λειτουργία και τόνισε πως αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Άνοιξη του 2019, μιας και απομένουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν.
Έτσι, με τη χθεσινή υπογραφή μπήκαν γερές «βάσεις» για τη λειτουργία του Πολυδύναμου, υπό την εποπτεία και με ευθύνη του Νοσοκομείου, μετά και την απόφαση για σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.
Υπενθυμίζουμε πως η Περιφέρεια Ηπείρου από την πλευρά της, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η προμήθεια του εξοπλισμού και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες. Στο Πολυδύναμο θα αναπτυχθούν 24 κλίνες για άτομα με εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε «τροχιά» λειτουργίας το Πολυδύναμο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4958452948883657526
item