Μόσχα: Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας Μόσχα: Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μόσχα: Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας

Μόσχα: Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας

Μπορεί η Αθήνα, μέσα από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να επιχειρεί να αναδείξει το γεγονός ότι ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, που κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο ρωσικό ΥΠΕΞ, δεν ενημερώθηκε περί αντιμέτρων για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και η συζήτηση που έγινε ήταν ήπια, ωστόσο από τη Μόσχα προκύπτει ότι το ύφος των παρατηρήσεων για την στάση της Αθήνας ήταν μάλλον έντονο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:  στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, για μια «φιλική συζήτηση», όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 


Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τις σκληρές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, αλλά και για να ζητηθούν απαντήσεις για την σκληρή απάντηση της Αθήνας. 

Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έγινε σε ήπιους τόνους και επισημάνθηκε στον κ. Φρυγανά ότι όσα δήλωσε η κυρία Ζαχάροβα δεν είχαν κανένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού και ενδεχομένως υπήρξε κάποια παρανόηση ως προς τούτο. 

Σύμφωνα, δε, με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, από την επίσημη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η δυσαρέσκεια της Μόσχας είναι γεγονός που δεν χωράει αμφισβήτηση. 


«Στις 20 Ιουλίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς στον οποίο εκφράσθηκε η έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την κατάσταση με τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
epirusblog.gr
5 of 5
Μόσχα: Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7512698239070266150
Σχόλια
item