Γιαννενα: Στην Αρχαία Δωδώνη το Διάζωμα και μέλη δικτύων από τις Βρυξέλλες Γιαννενα: Στην Αρχαία Δωδώνη το Διάζωμα και μέλη δικτύων από τις Βρυξέλλες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιαννενα: Στην Αρχαία Δωδώνη το Διάζωμα και μέλη δικτύων από τις Βρυξέλλες

Γιαννενα: Στην Αρχαία Δωδώνη το Διάζωμα και μέλη δικτύων από τις Βρυξέλλες
Την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, είχαν μέλη του Σωματείου "Διάζωμα" καθώς και δύο σημαντικών συλλόγων από τις Βρυξέλλες. 
Πρόκειται συγκεκριμένα για μέλη του δικτύου των Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλλες "ΑΡΓΩ" και του Πολιτιστικού Σωματείου "Ελληνικός Κύκλος", τα οποία συμμετέχουν ενεργά στην οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρος Μπένος.
Τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ και τον πολιτικό μηχανικό Πέτρο Κατσούδα για τα έργα που εκτελούνται στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, ειδικά για τις εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την περαιτέρω προβολή και ανάδειξη της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του προγράμματος Interreg θα ξεκινήσει η υλοποίηση και η λειτουργία του Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας όπως και εργασίες προστασίας και ανάδειξης στον Βυζαντινό Ναό των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη.
Παράλληλα ο Δήμος με το πρόγραμμα URBACT το οποίο υλοποιεί σκοπεύει στην δικτύωση της Αρχαίας Δωδώνης και των υπόλοιπων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων της περιοχής  με άλλους οκτώ πολιτιστικούς χώρους Ευρωπαικών πόλεων που μετέχουν στην ίδια δράση.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η Πολιτιστική Διαδρομή αποτελεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου με την σημαντική συμβολή από το Διάζωμα.
Με δεδομένη την παρουσία της Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και επανέλαβε το αίτημα που έχει κατατεθεί και εγγράφως για παραχώρησή του στο Δήμο.
Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η λειτουργία του πωλητηρίου και να εμπλουτιστεί με πιστοποιημένα αντίγραφα που θα προέρχονται από την Αρχαία Δωδώνη και την Ήπειρο, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιαννενα: Στην Αρχαία Δωδώνη το Διάζωμα και μέλη δικτύων από τις Βρυξέλλες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 284025060295270582
Σχόλια
item