Άρτα: Το Γηροκομείο Άρτας Άρτα: Το Γηροκομείο Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Το Γηροκομείο Άρτας

Άρτα: Το Γηροκομείο Άρτας
Η ύπαρξη και λειτουργία του Γηροκομείου στην πόλη της Άρτας, είναι μια ανεκτίμητη προσφορά στους ηλικιωμένους του νομού.
Τα εύσχημα ανήκουν βέβαια στην εκκλησία η οποία το λειτουργεί και κυρίως στο αμέριστο ενδιαφέρον, μέχρι πρόσφατα, του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος είχε καταφέρει να κρατήσει ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ανήμπορους συμπολίτες της περιοχής μας. 
Έτυχε για ένα διάστημα να επισκέπτομαι τακτικά ένα φιλικό μου πρόσωπο και γνώρισα από κοντά την προσφορά του ιδρύματος στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Γνώρισα από κοντά και βίωσα τι σημαίνει να είσαι ανήμπορος στο κρεβάτι και να πονάς…Η καθαριότητα των δωματίων και των χώρων ήταν υποδειγματική. Τα μαγειρεία πεντακάθαρα. Τα φαγητά νοστιμότατα. 
Η προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού, με το χαμόγελο στα χείλη ανεπανάληπτη, έτρεχαν να καθαρίσουν η να ταΐσουν η να παρηγορήσουν, πολλές φορές απλήρωτες μια και τα έσοδα λιγόστευαν.
Η Διευθύντρια η κα Νίκη, έτσι τη γνώρισα, αφιερωμένη εθελόντρια άμισθη, πολλές φορές την είδα στο ρόλο της νοσοκόμας να προσπαθεί να βοηθήσει ανήμπορους συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν ούτε να γυρίσουν από τη μια πλευρά στην άλλη, ή να βοηθάει να ανασηκώσουν κάποιον που έπεσε από το κρεβάτι και δεν μπορούσε να ξανασηκωθεί! Βέβαια πέραν των άλλων φρόντιζε και για τη διασκέδαση των υπερήλικων ενοίκων με διάφορες εκδηλώσεις! 
Δεν πρέπει να παραλείψουμε την υποστηρικτική βοήθεια του νοσοκομείου Άρτας όπου μεταφέρονται για διάφορα προβλήματα υγείας οι ηλικιωμένοι ένοικοι του Γηροκομείου.
Το άρθρο αυτό γράφεται γιατί το ένιωσα ως χρέος ,πως κάποιος πρέπει να ευχαριστήσει αυτή την ομάδα, από τον κ.κ. Ιγνάτιο, την αφιερωμένη εθελόντρια άμισθη διευθύντρια, το προσωπικό πληρωμένο η όχι, μέχρι το Γιώργο τον νοσηλευτή και πιθανόν και άλλους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και δεν τους γνωρίζω ,απαλύνοντας κάπως τον πόνο και τη βάσανο των γηρατειών. 
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν για την προσφορά σας, φίλοι μου, τόσο προσωπικά όσο και από τους ηλικιωμένους που ίσως δεν μπορούν να σας την εκφράσουν για διάφορους λόγους, αλλά δέχονται τις υπηρεσίες σας και την αγάπη σας.
Παράλληλα μια παράκληση στις πολιτικές αρχές όλων των αποχρώσεων να βοηθήσουν με κάθε μέσο οικονομικά τη λειτουργία του γηροκομείου. 
Τέλος έκκληση προς τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικο, το όνομα του οποίου σημαίνει πως φέρνει νίκες, να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το Ίδρυμα αυτό, όπως έκανε και ο Προκάτοχός του κ.κ.Ιγνάτιος, η εμπειρία και πείρα του οποίου στους καιρούς που ζούμε, φαντάζομαι ,θα είναι στη διάθεσή του.
Βέβαια δεν ξεχνούμε να ευχαριστήσουμε και τους δωρητές, κει ψηλά που είναι, που ο Θεός τους παρότρυνε να δημιουργήσουν, το αναγκαίο όσο ποτέ για την σημερινή εποχή Γηροκομείο της Άρτας.
Γράφει ο Νίκος Δαφόπουλος
ixotisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το Γηροκομείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5651724385487472367
Σχόλια
item