Πρέβεζα: Στο Επίκεντρο Ημερίδας Ο Αθλητικός Τουρισμός Για Την Ευρύτερη Περιοχή Πρέβεζα: Στο Επίκεντρο Ημερίδας Ο Αθλητικός Τουρισμός Για Την Ευρύτερη Περιοχή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στο Επίκεντρο Ημερίδας Ο Αθλητικός Τουρισμός Για Την Ευρύτερη Περιοχή

Πρέβεζα: Στο Επίκεντρο Ημερίδας Ο Αθλητικός Τουρισμός Για Την Ευρύτερη Περιοχή
Παρουσία του Γ.Γ Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, φορέων και εκπροσώπων αθλητικών σωματείων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός: ευκαιρίες και προοπτικές», που διοργανώθηκε στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του «3 on 3 Basketball Tournament ΣΚ Νικόπολη το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Margarona Royal. Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου, ενώ τον συντονισμό είχε ο Δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής. 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Πρέβεζας , Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Βασίλειος Γοργόλης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Νεολαίας, Άθλησης και θέματα Πολιτικής Γης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Χρήστος Κοτσίνης και ο Πρόεδρος του «Σ.Κ Νικόπολη» Παναγιώτης Καραστάθης. 

Ο κ. Συναδινός στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αθλητικό τουρισμό, στον τουριστικό αθλητισμό κ.α , αναλύοντας τους τους τίτλους και παράλληλα μίλησε για τα σημαντικά οφέλη του αθλητικού τουρισμού για την οικονομία της κάθε περιφέρειας,δήμων και της χώρας γενικότερα, ενώ όπως επεσήμανε ο τουρισμός της κάθε περιοχής θα πρέπει να έχει «ταυτότητα» και να μην υπάρχει «αναρχία» για να υπάρχουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα ανάπτυξης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνέργειες μεταξύ Περιφέρειας –Δήμων- αθλητικών σωματείων και κεντρικής πολιτείας. 

Ακόμη σημείωσε ότι έχει να κάνει με υποδομές, δραστηριότητες κ.α θα πρέπει πρώτα να γίνονται με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον. Αναφερόμενος ο κ. Συναδινός σε έργα και δράσεις που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μεταξύ άλλων σημείωσε "υλοποιούμε έργα σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς. Στην τριετία έχουμε 12 έργα μικρής κλίμακας στην Ήπειρο, από τα 214 σε όλη τη χώρα. 

Από αυτά στο Νομό Πρέβεζας έχουμε δύο έργα, θα δούμε και άλλα που θα προκύψουν μέσα από διαβούλευση" ενώ πρόσθεσε ότι "στο επόμενο πακέτο έργων που σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί θα περιλαμβάνει το Κολυμβητήριο Πρέβεζας. Πρόκειται για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, με προϋπολογισμό περίπου 290.000 ευρώ", και το οποίο έργο όπως ανέφερε θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τόσο η Πρέβεζα όσο και όλη η Ήπειρος είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός και για τις τέσσερις περιοχές του χρόνου που συνδυάζει διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή, ενώ έκανε αναφορά και στα οφέλη που θα προκύψουν από τον αθλητικό τουρισμό. 

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή «μετά από συστηματική και υπεύθυνη δουλειά της Περιφέρειας», όπως σημείωσε, και που αναμένεται να σημειώσει ακόμη περισσότερο άνοδο τα επόμενα έτη. 

Αναφορικά για τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή ο κ. Ιωάννου μετέφερε στον Γ. Γ Αθλητισμού μεταξύ άλλων το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που είναι η κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου στην Πρέβεζα. 

Στην συνέχεια ακολούθησαν προτάσεις και προβληματισμοί, από εκπροσώπους αθλητικών Σωματείων και συλλόγων για διάφορα θέματα του αθλητισμού και τις οποίες κατέγραψε ο κ. Συναδινός. 

Τέλος να σημειωθεί ότι τόσο ο Γ.Γ όσο και οι ομιλητές που πήραν τον λόγο συγχάρηκαν το "Σ.Κ Νικόπολη" και την Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση του 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ, αλλά και για τις παράλληλες δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο αυτού

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο Επίκεντρο Ημερίδας Ο Αθλητικός Τουρισμός Για Την Ευρύτερη Περιοχή
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5552418432468844145
Σχόλια
item