Γιάννενα: Στήριξη Κουρουμπλή στο Λιμναίο Ταμείο Γιάννενα: Στήριξη Κουρουμπλή στο Λιμναίο Ταμείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στήριξη Κουρουμπλή στο Λιμναίο Ταμείο


Γιάννενα: Στήριξη Κουρουμπλή στο Λιμναίο Ταμείο

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να καταλήξουν, αν καταλήξουν, οι συζητήσεις του δήμου Ιωαννιτών με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ίδρυση του Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα.

Το αίτημα εξετάζει θετικά ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, σε χθεσινές δηλώσεις του, από την Πάργα όπου βρέθηκε, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο κτίριο του Λιμεναρχείου Πάργας.

Το ζήτημα της ίδρυσης του Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου, με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια, κυρίως γραφειοκρατικά, σε ζητήματα που αφορούν δραστηριότητες στη λίμνη, όπως τα υδροπλάνα, είχε μεταφέρει τον Μάιο στον υπουργό ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.
«Γίνεται μία επεξεργασία της πρότασης στο υπουργείο και πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο. Είμαι θετικός στο αίτημα και το λέω δημόσια», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς από δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην «εμπλοκή» για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας στον δήμο, καθώς απαιτείται νέα οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας, τονίζοντας ωστόσο τη βούληση του υπουργείου να προχωρήσει.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Β’ Λιμενικού Τμήματος σε κτίριο, που παραχώρησε ο δήμος Πάργας, έγιναν με την παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λ.Σ. Σταμάτιου Ράπτη, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφτεί ακόμα τις Λιμενικές Αρχές Παξών, Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Κέρκυρας, Παλαιοκαστρίτσας, Λευκίμης. Την Κυριακή θα επισκεφτεί τις Λιμενικές Αρχές Λευκάδας Μεγανησίου και Νυδρίου και η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με ομιλία στο Αγρίνιο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στήριξη Κουρουμπλή στο Λιμναίο Ταμείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6303921293326089042
Σχόλια
item