Πρέβεζα: Ποια δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρέβεζα: Ποια δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ποια δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Πρέβεζα: Ποια δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών
Η Σχολική Βιβλιοθήκη, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς δύναται να ενταχθεί σε ευρύτερα Δίκτυα Βιβλιοθηκών, να συνδεθεί με τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και με τις Ακαδημαϊκές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Οι Σχολικές μονάδες που  εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018- 2019 στην Περιφέρεια Πρέβεζας είναι :
Διεύθυνση Π.Ε. Πρέβεζας
ΚωδικόςΥΠΠΕΘ 9400164-  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ
Κωδικός ΥΠΠΕΘ  9400012 – 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η λειτουργία του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εδράζεται στη φιλοσοφία της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 17) και υλοποιεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή. Θεμελιώδης δε σκοπός είναι:

α) η υποστήριξη της μάθησης, ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών/τριών,
β) η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της δια βίου μάθησης και της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία,
γ) η ενίσχυση του σχολικού, κοινωνικού, κριτικού και πληροφοριακού γραμματισμού,
δ) η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και
ε) ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και των μέσων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις που αναδύονται από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες.

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών εκκινεί από τις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες Σχολικές βιβλιοθήκες, οι οποίες φιλοξενούνται σε αυτόνομο χώρο μέσα στις Σχολικές Μονάδες και διαθέτουν εμπλουτισμένη Συλλογή τεκμηρίων που συγκέντρωσαν με δική τους πρωτοβουλία και μεράκι οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολείων, στο πέρασμα των προηγούμενων δεκαετιών.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ποια δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5626786584180831668
Σχόλια
item