Γιάννενα: Κατεβαίνοντας Τη Δωδώνης ... Γιάννενα: Κατεβαίνοντας Τη Δωδώνης ... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κατεβαίνοντας Τη Δωδώνης ...

Γιάννενα: Κατεβαίνοντας Τη Δωδώνης ...

Κάπου στην πλατεία Πολυτεχνείου φαίνεται ότι τελειώνει για τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέγκα η πόλη. Όποιος πάρει την κατηφόρα, στην προέκταση της Δωδώνης θα δει «πράγματα και θάματα».

Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι από κάποια πόλη του τρίτου κόσμου που προσπαθεί να λύσει τα δύσκολα προβλήματά της σε ένα δυστοπικό περιβάλλον. Δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία για να δώσουν μια παραπλανητική εντύπωση. Είναι από τα Ιωάννινα του 2018, την  πρωτεύουσα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου.

Είναι όλα τα Iωάννινα  έτσι; Όχι φυσικά. Όταν όμως η είσοδος της πόλης (και από την Ιόνια και από την Εγνατία οδό) είναι σ΄ αυτή την κατάσταση τι πρέπει να σκεφτεί κανείς; Και μάλιστα χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός;

Εδώ καταπατώνται όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες της αστικής -υποτίθεται- ζωής. Όλα έχουν δοθεί βορά στα αυτοκίνητα! 


Όχι μόνο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τους πολίτες αλλά οι συνθήκες μετακίνησης είναι προσβλητικές και επικίνδυνες για πολίτες του 21 ου αιώνα. Για να μην μιλήσουμε για ΑμεΑ και ειδικές κατηγορίες πολιτών (υπερήλικες, μητέρες με καροτσάκια).

Κατεβαίνοντας τη Δωδώνης από το αριστερό "πεζοδρόμιο" με θέα τα απερίφρακτα και ακαθάριστα οικόπεδα μπροστά από το ξενοδοχείο...


Κατεβαίνοντας από το δεξιό πεζοδρόμιο- περιφράξεις με μπιστόνια , ανύπαρκτη πλακόστρωση και... πράσινο (εννοείται πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για καροτσάκια)

 ... μπροστά στις τράπεζες
...απέναντι, μπροστά στα καφέ
Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα μπροστά στο Πολυκλαδικό, σκουπίδια και στάσεις για... τα σκουπίδια (...είσοδος πόλης)

Μπροστά στα υπερμάρκετ-  περιβάλλον για... ψώνια- μικρές χωματερές παντού-  Ιωάννινα 2018...

Σκεπτόμενοι Πολίτες
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατεβαίνοντας Τη Δωδώνης ...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5623835439271384267
Σχόλια
item