Γιάννενα: ΖΑΓΟΡΙ-Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Παπίγκου Γιάννενα: ΖΑΓΟΡΙ-Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Παπίγκου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΖΑΓΟΡΙ-Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Παπίγκου

Γιάννενα: ΖΑΓΟΡΙ-Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Παπίγκου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στην Τοπική Κοινότητα Παπίγκου. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Ιουλίου ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη «Κατασκευή πεδίου διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων Βιολογικής Εγκατάστασης Παπίγκου» προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, παρέμβαση που αποτελεί βασική υποδομή για να τεθεί σε λειτουργία με υπεδάφια διάθεση του προϊόντος εκροής της μονάδας. 

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Εξάρχου ενημέρωσε το Σώμα για την σύνδεση του βιολογικού με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ , αφού ήδη τοποθετήθηκαν οι κολώνες και την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι εργασίες για να γίνει και η σύνδεση. 

Θα εκτελεστεί και ένα μικρό έργο σύνδεσης με δίκτυο παροχής καθαρού νερού και μόλις ετοιμαστεί ο χώρος υπεδάφιας διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων ο βιολογικός θα τεθεί σε αρχική δοκιμαστική λειτουργία. 

Παράλληλα θα κινηθούν και οι διαδικασίες για τις συνδέσεις σπιτιών και επιχειρήσεων του Μεγάλου Παπίγκου με το ήδη κατασκευασμένο από ετών δίκτυο ακαθάρτων και να τεθεί σε κανονική λειτουργία το έργο που περιμένει πολλά χρόνια ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ζαγορίου για να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και όχι επειδή το επιβάλλει η νομοθεσία, δεδομένου ότι πρόκειται για οικισμό που δεν εμπίπτει σε αυτούς που υποχρεούνται να διαθέτουν βιολογικό. 

Το έργο του βιολογικού είχε ανατεθεί, αφού δόθηκε μεγάλος αγώνας για τις αδειοδοτήσεις, από την πρώην κοινότητα Παπίγκου, με χρήματα του προγράμματος «Θησέας» και ίδιους πόρους, αλλά δεν αποδείχτηκαν αρκετά και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. 

Πλέον, τα τελευταία τρία χρόνια με και αφού εξασφαλίστηκαν με προσπάθειες του Δήμου οι αναγκαίες πιστώσεις το έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. 

Το κτίριο και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είναι έτοιμα με συμπληρωματική πίστωση που διέθεσε ο Δήμος, η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ ολοκληρώνεται με πιστώσεις από την Περιφέρεια και με την μελέτη που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. θα προχωρήσει και ο χώρος διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

epirusgate.blogspot.com
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΖΑΓΟΡΙ-Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Παπίγκου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1427205059635125413
Σχόλια
item